[FOTO] Cătălin Botezatu, şapte zile în Sri Lanka

Publicat pe

Simţind nevoia să se încarce cu energie, Cătălin Botezatu a plecat tocmai în Sri Lanka, insula din Oceanul Indian renumită pentru templele budiste, vestigiile istorice şi unele dintre cele mai frumoase plaje din lume.

 

Am ajuns aproape de ceea ce americanii spun ‘the breaking point, acel moment din viaţă în care simti că ai nevoie de o detaşare totală pentru aţi regăsi echilirul sufletesc prin meditaţie. Nu e vorba aici de nicio depresie, ci de o misiune de regăsire prin penitenţă, retragere şi reculegere. M-am decis brusc să fac acest lucru, m-am îmbarcat în prima cursă Fly Dubai de luni dimineaţă şi am ajuns în Sri Lanka. Am auzit că s-a scris că am plecat în Dubai pentru un eveniment. Am făcut acolo doar o escală de o oră, iar de acolo mi-am continuat drumul cu Fly Dubai spre Colombo', declară Catalin Botezatu.

Sri Lanka are o însemnătate speciala pentru Cătălin Botezatu. Este ţara unde a plecat în 2005 pentru a duce ajutoare sinistraţilor în urma marelui tsunami şi locul unde a adoptat la distanţă un copil de doi ani.

Cătălin Botezatu nu a trecut neobservat atunci când s-a urcat în avionul Fly Dubai. Pilotul cursei era român, astfel că l-a invitat pe designer în cabina de pilotaj pentru un scurt instructaj.

Misiunea spirituală a designerului a pornit la Templul de Aur de la Dambulla, obiectiv inclus în Patrimoniul UNESCO. Designerul i-a adus ofrande lui Buddha şi a optat pentru floarea de lotus, care, în credinţa budistă, este un simbol al purificării interioare.

 

Catalin Botezatu, show cu pasari, colivii si modele de top la New York Couture Fashion Week

 

Cătălin Botezatu a ajuns şi la Kandy, unde se află cel mai important templu budist din Sri Lanka. El a luat parte aici la un ritual de purificare, numit Nanumura Mangallaya, pe care călugării budişti ai templului îl practică în fiecare zi de miercuri.

Vizita la acest templu a fost un prilej de mari emotii şi dintr-un alt motiv, acesta fiind locul în care designerul a adoptat un copil în urma cu opt ani.

Când am vizitat Sri Lanka pentru prima dată, de la acest templu am adoptat un copil orfan, a cărui familie dispăruse în urma tsunami-ului. Avea doar doi ani. M-am angajat atunci să-l sprijin lunar cu o sumă de bani. Băiatul trăieşte acum în Indonezia', declară designerul.

 

[FOTO] Cătălin Botezatu, şapte zile în Sri Lanka[FOTO] Cătălin Botezatu, şapte zile în Sri Lanka

 

  

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter