Gabi Luncă și Loredana, pe aceeași scenă la Cerbul de Aur 2019, după ce s-au judecat șase ani. Care a fost motivul scandalului

Publicat pe

Gabi Luncă va cânta în spectacolul folcloric organizat în ultima seară a Cerbului de Aur 2019. Pe aceeași scenă va urca și Loredana, cu care vedeta muzicii lăutăreşti s-a judecat şase ani pentru drepturile piesei 'Într-o zi la poarta mea'.

Gabi Luncă și Loredana, pe aceeași scenă la Cerbul de Aur 2019, după ce s-au judecat șase ani. Care a fost motivul scandaluluiGabi Luncă și Loredana, pe aceeași scenă la Cerbul de Aur 2019, după ce s-au judecat șase ani. Care a fost motivul scandalului

Organizatorii festivalului Cerbul de Aur 2019 anunţă că 'vom face o reverenţă în faţa marii artiste a generaţiei de aur a muzicii lăutăreşti, Gabi Luncă. Aproape o jumătate de secol ne-a bucurat cu muzica sa, iar acum, la mulţi ani de la retragere, Gabi Luncă va cânta din nou în direct la Televiziunea Română', se arată în comunicat.

Pe scenă, pe 25 august, de la ora 21.00, vor urca cele mai cunoscute nume ale muzicii populare. Irina Loghin, Benone Sinulescu, Nicolae Furdui Iancu, Daniela Condurache, Dinu Iancu Sălăjanu, Nea Dudu, Taraful de la Mîrsa + Nea Vasile, Floarea Calotă, Iulia Mihai + Taraful de la Clejani, Raluca Radu, Mihai Teacă, Matilda Pascal Cojocăriţa şi Ion Ghiţulescu vor aduce pe scenă piese cunoscute precum „Anii mei şi tinereţea', „La calul bălan', „Am crescut băieţi şi fete' sau „Scoate calul pune şaua'.

Invitat special este Emy Drăgoi, celebrul acordeonist recunoscut internaţional, supranumit „Regele jazzului la acordeon'. Seara de folclor va avea trei părţi, iar acompaniamentul va fi asigurat de Orchestra „Lăutarii' din Chişinău, dirijată de Nicolae Botgros.

A doua parte a spectacolului este dedidată temelor populare cunoscute reinterpretate şi reorchestrate. Loredana şi trupa Agurida susţin un recital cu sprijinul Orchestrei „Lăutarii'.

Lidia Buble, la prima sa apariţie pe scena prestigiosului festival, a pregătit un show inedit, iar Alexandra Ungureanu, artista care a reprezentat România pe scena Cerbului de Aur în anul 2003, aduce o nouă energie unor piese tradiţionale. Variante unice ale unor partituri populare sunt prezentate şi de Ionuţ Ungureanu, alături de Provincialii, citează Mediafax.

Seara va ajunge la final, alături de maestrul Gheorghe Zamfir şi invitaţii săi, cu show-ul Zbor de Ciocârlie', un concept original despre mitul creatorului. Paula Seling Laura Bretan, Rodica Anghelescu, Valentin Boghean şi trupa sa vor aduce alături de maestrul Gheorghe Zamfir un omagiu muzicii şi sunetelor lumii. 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter