Gabriela Firea, amintiri triste din copilărie: „Tata ne bătea si pe noi, copiii, si pe mama!“

Publicat pe

Gabriela Firea a avut o copilărie foarte grea, despre care a vorbit în urmă cu ceva timp într-un interviu. Fostul primar al Capitalei a mărturisit că a avut un tată alcoolic și extrem de violent, care nu a agresat doar copiii, ci și pe mama lor, transformându-le viața într-un calvar.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Într-un interviu acordat revistei Tango, în urmă cu zece ani, Gabriela Firea a povestit detalii șocante din copilăria ei. Pe vremea aceea, fostul primar al Capitalei era jurnalist și își permitea să fie ceva mai deschisă cu privire la viața privată. Dezvăluirile făcute atunci sunt mai actuale ca oricând, în contextul în care violența domestică în care sunt implicați copii sunt tot mai numeroase.

Gabriela Firea a traversat perioade grele în primii ani de viață, marcați de sărăcie și de imposibilitatea de a-și procura multe din cele necesare pentru traiul de zi cu zi.

„Cele mai dureroase momente le-am trăit în copilărie și adolescență. Provenind dintr-o familie mai mult decât modestă și neavând foarte multe din cele necesare la școală, a trebuit să mă confrunt cu răutățile celorlalți copii – copiii sunt uneori de o cruzime înspăimîntătoare – care observau și că n-am pachețel cu mâncare, și că sunt încălțată în pantofi vechi de trei ani, de la sora mai mare, și hăinuțele sărăcăcioase și multe altele de care ei râdeau. Iar eu mă simțeam umilită.

Dar ce puteam face? Mama era vânzătoare și tata muncitor necalificat, pe șantier. Stăteam șase inși într-un apartament cu două camere. Mama și-ar fi dat și sufletul din ea pentru noi, dacă ar fi putut. Muncea de dimineață pînă seară, era extraordinar de harnică și de optimistă. Din fericire, i-a dat Dumnezeu sănătate, că altfel nu știu cum ar fi făcut față…, spunea Gabriela Firea într-un interviu acordat Revistei Tango în 2010.

Gabriela Firea, amintiri triste din copilărie: „Tata ne bătea si pe noi, copiii, si pe mama!Gabriela Firea, amintiri triste din copilărie: „Tata ne bătea si pe noi, copiii, si pe mama!

„Bea foarte mult și ne bătea și pe noi, copiii, și pe mama'

„N-aș putea să am aceleași cuvinte de laudă pentru tata. Avea mari probleme cu băutură și, normal, cu serviciul. Mama, după ce că le avea pe ale ei pe cap, trebuia să mai bată și pe la tot felul de uși să-i găsească din nou de lucru, după ce el își pierdea slujba. La un moment dat nu mai avea unde să se ducă, pentru că-l știa toată lumea ca pe un cal breaz.

Bea foarte mult și ne bătea și pe noi, copiii, și pe mama. Până la urmă am hotărât să-l părăsim. Chiar îmi revendic meritul că eu am convins-o pe mama să divorțeze. Aveam 14 ani. L-am lăsat singur în apartament și am plecat cu toții. Ne-am mutat tot la două camere, dar într-un apartament complet gol, pentru că lucrurile rămăseseră la tată. Am luat-o de la zero. A fost îngrozitor de greu, dar măcar știam că putem dormi liniștiți, fără spaima de răcnete și bătaie, a mai declarat Gabriela Firea.

Citește și: Cum a început relația dintre Dana Budeanu și Gabriela Firea: „Am decis să te susțin când te-ai opus, real, lui Liviu Dragnea!

„M-a părăsit pentru că eram săracă”

Pe lângă bătăile crunte pe care a trebuit să le îndure atât ea cât și frații și mama sa, Gabriela Firea a mai tarversat o serie de umilințe atunci când iubitul său de atunci se despărțise de ea, pe motiv că era săracă.

„Dar vreau să spun – și nu sînt câtuși de puțin ipocrită – că eu nu eram cea de acum, dacă nu aș fi avut o asemenea copilărie… Nici în adolescență n-am fost scutită de umilințe. Am iubit și eu, ca orice față, așa cum se iubește la vârsta asta. Prin clasa a zecea aveam un prieten de care eram îndrăgostită și care zicea, la rândul lui, că și el e îndrăgostit de mine. Până într-o zi, când mi-a spus că nu mai putem fi prieteni, pentru că părinții lui nu-i mai dau voie. Motivul era diferența de condiție socială. El făcea parte dintr-o familie înstărită. Cu alte cuvinte, m-a părăsit pentru că eram săracă. Și eram doar niște copii de 16 ani, amîndoi… Dar toate acestea, așa cum am spus, au făcut din mine ceea ce sunt acum. Căci pe mine frustrările și umilințele mă deprimă pe termen scurt, dar mă motivează pe termen lung', a mai povestit Gabriela Firea în revista Tango, în 2010.

Citește și: Dramele neștiute ale Gabrielei Firea. Primarul Capitalei a fost la un pas de moarte de mai multe ori: „Am avut o boală rară!'

Gabriela Firea s-a născut în Bacău

Fostul primar al Capitalei s-a născut în Bacău, unde a urmat școala generală și liceul, după care a venit în Capitală pentru a-și continua studiile, dar și pentru a-și face un trai bun. A urmat studiile în cadrul Facultății de Litere de la Universitatea din București, la specializarea Științele Comunicării, potrivit playtech.ro. A continuat pregătirea postuniversitară la Academia de Studii Economice, unde a studiat Mecanisme valutare și fiscale internaționale, Management bancar și bursier.

În 2010, Gabriela Firea a intrat în programul de pregătire doctorală în economie la Academia de Studii Economice din București, însă ulterior, și-a înghețat doctoratul pentru a se dedica responsabilităților funcției de Primar.

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter