Gabriela Szabo si Elisabeta Lipa sustin o viaţa activă prin sport

Publicat pe

Prezente la conferinţa de presă care a anunţat Triatlonul Herbalife din Buftea, Gabriela Szabo, Ministrul Tineretului şi Sportului, şi Elisabeta Lipă, au vorbit despre importanţa sportului de masă şi rolul acestuia atât pentru viaţa sănătoasă, cât şi în obţinerea unor rezultate bune în sportul de performanţă.

 

Conferinta presa Triatlon Herbalife Buftea


 

„Una dintre priorităţile mele ca Ministru al Tineretului şi Sportului este ca România să câştige cât mai multe medalii la competiţii sportive naţionale şi internaţionale, însă în acelaşi timp mă interesează şi sportul de masă şi, de fiecare dată când am ocazia, încurajez acest tip de iniţiative. Dacă punem bazele sportului de masă, cu siguranţă vom pune şi bazele infrastructurii sportive şi mai departe vom influenţa sportul de mare performanţă', a declarat Gabriela Szabo, Ministrul Tineretului si Sportului.

 

Gabriela Szabo, Ministrul Tineretului si Sportului

Nu avem cum să ajungem la competiţiile mari doar pe puterile noastre, avem nevoie şi de sprijin. Vorbin de promovarea sportului de masă, întotdeauna sportul de performanţă pleacă din sportul de masă. Și eu, şi doamna Ministru, am plecat din sportul de masă. De aceea, cu cât vom avea mai mulţi sportivi implicaţi în sportul de masă, şi numărul celor care trec în grădin performanţei, care merg la competiţii europene, mondiale sau olimpice, va fi mai mare. Și va creşte şi siguranţa pentru cucerirea medaliilor', a declarat Elisabeta Lipă.

 Conferinta presa Triatlon

 

Triatlonul se va desfăşura în oraşul Buftea, în apropierea Bucureştiului, şi presupune parcurgerea succesivă a trei probe – inot, ciclism si cros. Vor exista doua tipuri de distante: Distanta Olimpica (1,5 km inot, 40 km bicicleta, 10 km alergare) si Distanta Sprint (750 m inot, 20 km bicicleta, 5 km alergare). Concurentii se pot inscrie la categoria Individual sau Stafeta, pentru ambele tipuri de distante. Probele de alergare si de ciclism se vor desfasura pe asfalt, iar proba de inot in Lacul Buftea.

 

Înscrierile se pot face până la data de 31 mai, iar sportivii care fac parte din Lotul Naţional de Triatlon – elite şi junior – beneficiaza de gratuitate la inscriere (conform Regulamentului Federatiei Romane de Triatlon (FRTRI).

 

Foto: PR

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter