„Gala Zetta – Ajută-ne să ajutăm!” - Andreea Marin și medicul Dragoș Zamfirescu, o campanie pentru 50 de operații gratuite în România

Publicat pe

Andreea Marin dă startul unei campanii umanitare, o premieră în România, care are ca scop strângerea de fonduri pentru consumabilele cese vor folosi la 50 de operații gratuite, pentru cazuri grele (arsuri, accidente grave, malformații copii și maturi, membre amputate etc). Toate aceste operații se vor face aici, în România, iar echipa medicală implicată – alcătuită din 10 medici de renume – va opera gratuit .

'Sunt fericită: oamenii buni pun umăr lângă umăr. Și mă simt onorată să le fiu alături, în seara de 19 septembrie, începând cu ora 19:00, ca gazdă a unei Gale speciale și a lansării unei campanii cu adevărat valoroase' este mesajul Andreei Marin.

Premiera: 10 Oameni, în palmele cărora au stat până acum mii de vieți, 10 medici care și-au dat seama că sunt mult mai puternici împreună pentru cei ce le calcă pragul cu speranță, au decis: își vor pune priceperea, experiența, timpul și sufletul în sprijinul a 50 de oameni care au mare nevoie să fie salvați.

E scopul lor ambițios în anul ce începe… de mâine! Să intre în sala de operație de 50 de ori, în echipă, pro-bono, dincolo de munca lor de zi cu zi, și să dea tot ce au mai bun în sprijinul celor care sunt pe punctul de a-și pierde speranța. Pentru că situația lor e mult prea grea. Pentru că nu pot reuși singuri. Pentru că nimănui altcuiva nu îi pasă.

Cine sunt cei 10 salvatori?

Sunt medici voluntari și au devenit o echipă. A doua lor casă e acum Asociația Zetta. Fondatorul acestei familii e medicul primar în chirurgie plastică, estetică și reconstuctivă, cu peste 20 de ani de experiență, cu zeci de premiere medicale, inovator în medicină (medaliat cu aur la Bruxelles) – Dr. Dragoș Zamfirescu. Alături de el, în echipa celor 10 magnifici: Dr. Iulia Muraru, Dr. Amit Beedasy, Dr. Dragoș Muraru, Dr. Ina Petrescu – chirurgi plasticieni; Dr. Dragoș Slăvescu – chirurg buco-maxilo-facial; Dr. Dan Tănase – chirurg ortoped; Dr. Daniel Vilcioiu – ortoped, supraspecializat în chirurgia mâinii; Dr. Irina Luca – anestezist; Dr. Cornelia Nitipir – oncolog.

Peste 5000 de intervențîi reconstructive făcute până acum, în această echipă. 42 de premiere medicale. Inovații în medicină. Intervenții pro bono pentru cazuri complexe,  precum malformații congenitale, replantări realizate sub microscop, reconstrucții ale corpului după arsuri sau accidente grave, reconstrucții mamare sau orobuco-maxilo-faciale în urmă cancerului, operații pentru paralizii de plex brahial… și lista continuă. Se lucrează multidisciplinar. Cu sensibilitate pentru temerile, nesiguranța, disperarea oamenilor ajunși în momentul cel mai greu din viața lor.

De ce Gala Zetta – Ajută-ne să ajutăm!' ?

Chiar dacă, prin muncă lor pro bono, cei 10 medici vor opera gratuit, indiferent de cât de costisitoare e fiecare dintre cele 50 de intervențîi, totuși există un cost medical ce nu poate fi ocolit: cel al consumabilelor necesare în orice operație. Costul mediu estimat pentru o intervenție este de 1000 de euro. Paciențîi aflați în cumpăna nu și-l permit. De aceea, îndemnul echipei medicale este Ajută-ne să ajutăm!' Când mulți oameni cărora le pasă pun umăr lângă umăr, prin gesturi mici, ei pot face minuni și pot salva vieți!

Pe site-ul cauzei, www.asociatiazetta.ro, există butonul Donează'. Oricine poate face un gest: 20 de lei, 50 de lei… orice donație contează! În mâinile noastre stă, uneori, atât de firavă, o altă viață. Stă în puterea noastră. Îi ajutăm?

(Contul pentru donațîi,  deschis la Banca Transilvania SĂ, Agenția Dorobanți: RO10 BTRL RON CRT 041 240 3901)

Gala Zetta – Ajută-ne să ajutăm!' din 19 septembrie, ora 19:00, la Casă Doina (Stradă Pavel Dimitrievici Kiseleff, nr. 4), e doar punctul de plecare pentru a salva 50 de vieți. Campania aici începe. Mai mult decât o seară emoționantă, cu un puternic ecou, e și o gala de premiere: ămedici români talentați și pasionați din diverse colțuri ale țării, oameni pentru care modestia și valoarea merg mână în mână, vor primi trofee, premii și burse care să vină în sprijinul lor și, prin ei, în ajutorul nostru. Avem nevoie de profesioniști care sunt Oameni înainte de toate, în care să avem încredere atunci când suntem în impas. E o seară unică în care îi putem avea pe toți acești oameni valoroși la un loc, le putem cunoaște poveștile de succes, recâștigand încredere în viitorul medicinei noastre.

Artiști de renume, personalități, reprezentanți mass-media, autorități, oameni de afaceri cu suflet, vor fi alături de noi. Și nu vrem să lipsească niciun om în mâna căruia ajunge această invitație. Pentru că noi știm că va pasă!

Când omul ne bate la ușă, noi știm că are mare nevoie de noi. Că speranța lui e în mâinile noastre. De fapt, cu asta ne ocupăm. Cu speranța transformată în realitate. Cu redarea șansei la viață. Cu regăsirea zâmbetului. Suntem mâna deschisă întinsă către mâna care cere ajutor. Suntem o echipă și o familie unită în jurul unui medic cu o inimă mare: Dr. Dragoș Zamfirescu. Avem un vis, același vis în fiecare zi: să îi vedem pe cei ce ne-au călcat pragul plecând mai departe în viață sănătoși. Fără îngrijorare pe chip, fără teamă sau deznădejde. Și cu încrederea că pot spune mai departe: m-am vindecat aici, la mine acasă. În România. Putem ajută. Dar mesajul nostru e simplu: ajută-ne să ajutăm!', spune Andreea Marin.

'Fiecare om care duce vorba mai departe e un salvator. Fie că povestești celor dragi despre intenția noastră, fie că lucrezi în media și faci cunoscut apelul nostru, fie că ne sprijini într-un alt mod, poți fi sigur de un lucru: există un suflet care îți va fi, pe viață, recunoscător! Oamenii cu adevărat buni sunt rari. Stă în puterea noastră să îi sprijinim!', este mesajul Andreei Marin.

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter