Gheorghe Turda, îndurerat după decesul Ionelei Prodan: "Îi aduceam prune, la concert, când era gravidă cu Anamaria!"

Publicat pe

Vestea că Ionela Prodan s-a stins din viață a stârnit lacrimi de durere printre artiștii din generația ei, semn că solista a fost foarte iubită, respectat și apreciată. Maestrul Gheorghe Turda a rememorat, pentru VIVA!, câteva dintre amintirile care îi leagă.

 

S-au cunoscut în urmă cu aproape jumătate de secol, iar vestea disariției Ionelei Prodan i-a provocat mare durere lui Gheorghe Turda. Artistul a acceptat, totuși, să împărtășească cititorilor noștri câteva amintiri care o au în centru pe regretata Ionela Prodan: „Sunt amintiri vii, amintiri pe care nu le voi uita niciodată, care ne-au legat… În 65-66 am fost colegi, ea era student la Istorie, eu la Conservator in Cluj… Ea nici nu era cunoscută atunci, ne-au luat pe amândoi în probe, la ansamblul de muzică populară. Am fost și pe Litoral împreună. Îmi amintesc că mergeam și cântam când era ea gravidă cu Ana în luna a șasea. Și-mi zicea: Ghiță, adu-mi și mie fructe, că poftesc, adu-mi niște prune, o pară'. Îi făceam toate poftele, mi-era frică, o femeie gravidă trebuie menajată, trebuie să ai grijă de ea. Am avut mare succes atunci, au fost vremuri foarte frumoase”, a declarat Gheorghe Turda, pentru VIVA!

 

De unde a moștenit Anamaria Prodan caracterul bătăios și personalitatea puternică? În mod cert de la mama ei. Fapt confirmat de Gheorghe Turda, cel care a nutrit, cu adevărat, sentimente de admirație pentru Ionela Prodan: „Ionela era hotărâtă și radicală, nu puteai să o minți, nu putea să o duci cu vorba. Avea un bun gust înnăscut, dar și un simț al măsurii. Ea uneori a mai fost judecată de colegi de-ai noștri că e prea insistentă… Dar nu era așa! Îi plăcea mereu să spună adevărul, era foarte categorică și bătăioasă. Am ținut legătura mereu și ne-am mai întâlnit și în ultimii ani. Am ajutat-o la campania ei electorală din America. Am susținut-o atunci”, ne-a mai spus artistul.

Ionela Prodan a murit astă seară

 

Internată la Spitalul Elias încă de la începutul anului, Ionela Prodan a murit astă seară, puțin după ora 21.00. În pofida tuturor eforturilor și speranțelor, solista a pierdut lupta cu boala, anunțul fiind făcut de Anamaria, care a postat un anunț sfâșietor pe pagina ei de Facebook.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter