Invincibilul Leu face 47 de ani

Publicat pe

Numele celebrului sportiv Mihai Leu e pe buzele tuturor: singurul român care a intrat în legenda sportului fiind campion la discipline diferite, box și automobilism, împlinește astăzi 47 de ani.

 

leu1

 

În 1987, hunedoreanul devenea campion mondial la juniori. Patru ani mai târziu, părăsea pugilisimul amator în favoarea celui profesionist și ajungea unul dintre starurile puternicului club german Universum Box-Promotion (Hamburg), pentru care boxa sub numele de ring Michael Lowe. În 1997, dobândea centura de campion al lumii (categoria semimijlocie, versiunea WBO) în fața lui Santiago Samaniego, Mișa fiind primul român de după Revoluție care își adjudeca titlul mondial și deschidea, astfel, calea altor nume ce aveau să aducă glorie tricolorului ca boxeri profesioniști, Leonard Doroftei sau Lucian Bute.

 

Leu a fost nevoit să-și încheie cariera de pugilist profesionist din cauza unei accidentări la braț, însă palmaresul său de invidiat stârnește și azi uimirea: a părăsit ringul neînvins, după 28 de victorii din tot atâtea posibile, 10 din acestea încheindu-se prin KO.

 

După ce și-a agățat mănușile în cui, Mihai a trecut la volan și a demonstrat că e un continuator demn al tatălui său, fostă glorie a automobilismului din România, cucerind în 2003 titlul de campion național la raliuri.

 

Azi, Mihai Leu e arbitru de box și organizator în cadrul Campionatului Național de Raliuri, competiție pe care nu se lasă până când nu o va integra în circuitul Campionatului Mondial.

 

A câștigat meciul vieții în lupta cu o boală nemiloasă, iar acum investește entuziasm și energie în pregătirea Raliului Aradului, precum și într-un proiect deocamdată secret alături de fiul său, Marco (21 de ani).

 

Profesionistului care n-a cunoscut înfrângerea nici în ring, nici în viață îi urăm La Mulți Ani, multă sănătate și cât mai multe victorii!

 

Horia Ghibuţiu, Foto: Radu Chindriş

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter