Ioana Moldovan da colierul din ”Orient Express” pentru pianul lui Lipatti

Publicat pe

Ioana Moldovan-Buscu a donat pentru licitatia „Salvati pianele Conservatorului' un colier din argint cu piatra semipretioasa pe care l-a purtat in timpul filmarilor pentru pelicula Orient Express.

Pentru mine colierul a fost mai mult decat un accesoriu vintage. Prietena mea l-a adus din Mexic si mi l-a daruit chiar inainte de a primi rolul. Mi s-a parut ca imprumuta ceva din indrazneala aristocratica a unei iubite de print de la inceputul secolului trecut, asa ca l-am purtat in cateva scene. L-am daruit la randul meu pentru a ajuta la refacerea pianelor' marturiseste actrita.

colier Ioana Moldovan-Buscu
Colierul purtat in filmul „Orient Express” de Ioana Moldovan-Buscu

Printre obiectele scose la licitatie se afla un clutch marca Escada oferita de Amalia Nastase; o brosa cu pene si un colier cu ceas donate de Corina; o bratara vesela care i-a purtat noroc in timpul chimioterapiei jurnalistei Corina Dragotescu; si o rochie de seara donata de Paula Seling; pictura Canal la Chioggia' a lui Valeriu Pantazi donata de Diana Sucu; potretul Monicai Belluci realizat de Costin Craioveanu, sotul solistei din trupa Class, Mihaela Cernea; o papusa traditionala birmaneza decorata cu simboluri musulmane si realizata din ceramica, oferita de Dan Chisu.

papusa Zulu, Dan Chisu
Papusa Zulu oferita de Dan Chisu

Licitatia se desfasoara online pe www.Realitatea.Net/licitatii pana la sfarsitul lunii februarie, cand intreaga suma va fi donata Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti pentru reconditionarea celor saisprezece piane vechi ale Conservatorului, printre care si cel la care a cantat pianistul si compozitorul roman Dinu Lipatti.
 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter