Isabelle Huppert si Carole Bouquet vin la Festivalul Filmului Francez de la Bucuresti

Publicat pe

Cea de-a cincisprezecelea editie a Festivalului Filmului Francez are loc intre 21-30 octombrie la Cinema Studio.

Selectia de anul acesta cuprinde printre altele cele mai recente filme ale unor regizori consacrati ca Patrice Leconte – Voir la mer sau André Téchiné – Impardonnables, cu Carole Bouquet, cat si cel mai asteptat film al anului : My Little Princess, debutul regizoral al Evei Ionesco, cu Isabelle Huppert in rolul mamei si tanara actrita de origine romana Anamaria Vartolomei in cel al fiicei si muzei acesteia.

My little princess
My little princess
Imagini din My Little Princess

Eva Ionesco a ales pentru debut acest subiect care este unul autobiografic. Regizoarea a fost modelul mamei sale, artista de origine romana Irina Ionesco, care a pozat-o intre varsta de 4 si 10 ani, starnind la vremea aceea un scandal de proportii din cauza tentei erotice a fotografiilor. Filmul reproduce cu sinceritate si cruzime relatia pasionala si violenta intre aceasta mama absorbita de arta si muza ei, o fetita deposedata de copilarie.

My Little Princess
My Little Princess
Imagini din My Little Princess

Cu un parfum de petrecere si de exceptional fara de care niciun festival nu poate fi demn de acest nume, editia a cincisprezecea a Festivalului Filmului Francez incita publicul francofil si nu numai sa descopere diversitatea si calitatea celor mai recente productii cinematografice gratie unei importante selectii de filme prezentate in premiera sau in avant-premiera.

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter