Netta Barzilai (Israel) a câştigat Eurovision 2018. Curentul #meToo a ajuns și la ”bătrânul” concurs european/ VIDEO

Publicat pe de Alina Dan

Netta Barzilai (Israel) a câştigat Eurovision 2018, în urma voturilor publicului. 

Netta Barzilai, reprezentanta Israelului, a câștigat finala Eurovision 2018, cu piesa 'Toy', pe scena Altice Arena din Lisabona, Portugalia.

Israelianca a fost marea favorită încă din săptămânile care au precedat semifinalele. Piesa 'Toy' este un apel la emanciparea femeilor împotriva tuturor formelor de hărţuire.

Israel a primit 529 de puncte. Pe locul al doilea s-a clasat Cipru, cu 436 de puncte, iar locul al treilea a revenit Austriei, cu 342 de puncte.

Câştigătoarea a fost desemnată dintre cei 26 de finalişti pe baza notelor acordate de juriul profesionist şi a votului telespectatorilor din cele 43 de ţări participante. Votul publicului şi votul juriului de specialitate au avut ponderi egale.

20 de țări s-au calificat în cele două semifinale. Calificate din oficiu în marea finală au fost ţara gazdă, Portugalia, și cele cinci ţări fondatoare Eurovision, grup cunoscut şi sub numele de „Marele 5”: Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie.

România a ratat, pentru prima dată în istorie, calificarea în finala Eurovision 2018. Țara noastră a fost reprezentată de trupa The Humans”, care a cântat piesa Goodbye în a doua semifinală a concursului, pe 10 mai.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia.

Difuzat fără întrerupere, timp de 63 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter