Japonezul Chitetsu Watanabe are 113 ani și este cel mai bătrân bărbat din lume! N-o să-ți vină să crezi care este secretul longevității sale

Publicat pe

Chitetsu Watanabe a primit titlul Guiness de cel mai bătrân bărbat din lume. S-a născut pe 5 martie 1907, la Niigata, în nord-vestul Japoniei și în mai puțin de o lună împlinește, așadar, 113 ani. Precedentul record era deţinut de Masazo Nonaka, un alt japnez, care a decedat luna trecută, la vârsta de 112 ani şi 266 de zile.

Chitetsu Watanabe are cinci copii și a mărturisit că secretul longevităţii sale este „să nu te enervezi şi să-ţi păstrezi zâmbetul”. Dacă mulți dintre noi am putea crede că japonezul a trăit toată viața cu frunze și apă de izvor, fără să fi gustat din tentațiile lumii moderne, Watanabe ne contrazice.

Japonezul este înnebunit după dulciuri și desertul său preferat este budica de caramel. În cazul său, se pare că zahărul – „Bau Bau'-ul secolului – se pare că nu face atât de mare rău pe cât am putea crede.

Cel mai bătrân om de pe planetă este, însă, tot o japoneză, Kane Tanaka, care a împlinit luna trecută 117 ani.

Japonia are cea mai ridicată speranţă de viaţă din lume: peste 70.000 de centenari trăiesc în ţară, la o populaţie totală de aproximativ 126 de milioane de locuitori, aflată în declin demografic major, potrivit News.ro.

Recordul mondial absolut de longevitate masculină este cel al unui alt japonez, decedat în 2013, la puţin timp după ce a împlinit 116 ani, Jiroemon Kimura.

Potrivit Guinness, recordul oficial de longevitate, atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei, rămâne al francezei Jeanne Calment, decedată în 199, la vârsta de 122 de ani şi 164 de zile.

foto: www.guinnessworldrecords.com

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter