La ce riscuri te supui dacă ții DIETA cu PEPENE. Slăbești rapid, dar trebuie să ai mare grijă!

Publicat pe

Vara, mulți dintre noi ținem dietă cu pepene fără să ne propunem acest lucru pentru că este un fruct de sezon și nu doar delicios, ci și sățios. Poate înlocui cu succes o masă și este excelent și în curele de slăbire, doar că trebuie să ținem cont de câteva aspecte. Slăbim rapid prin dieta cu pepene, dar trebuie să avem grijă pentru că acest regim comportă niște riscuri.

 

Dieta cu pepene presupune ca trei zile să consumi doar pepene, fără alte alimente. Efectele sunt rapide și se poate slăbi chiar cinci kilograme în 3-4 zile, doar că nu trebuie să continuăm pe termen lung pentru că vom priva organismul de proteine și nutrienți esențiali.

Dieta cu pepene are numeroase beneficii, printre cele mai importante fiind cantități importante de vitamina A- esenţială pentru sănătate, vitamina B1- ajută corpul să transforme alimentele în energie, vitamina B6- ajută corpul să creeze celule roşii, vitamina C – vitală pentru creşterea şi repararea ţesuturilor.

Unul dintre avantajele dietei cu pepene este numărul mic de calorii. Astfel, o felie de pepene conţine 46 de calorii și poate înlocui o masă. În plus, pepenele este o sursă importantă de licopen, un antioxidant care protejează împotriva bolilor de inimă, a cancerelor şi a altor afecţiuni grave. Totodată, faţă de alte alimente, pepenele conţine o cantitate mult mai mare de citrulină, un aminoacid al cărui rol este de vasodilataţie şi circulaţia corectă a sângelui.

Chiar şi seminţele de pepene sunt extrem de benefice pentru sănătate!

Totuși, pentru că dieta cu pepene este una restrictivă, în ciuda cantităților mari de vitamine pe care le conține, pepenele nu are proteine. Astfel, dieta cu pepene nu se recomandă copiilor, femeilor însărcinate sau a persoanelor care suferă anumite afecţiuni (diabet) şi necesită o dietă adecvată.

 

 

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter