LA MULȚI ANI, Draga Olteanu Matei! Îndrăgita actriță împlinește astăzi 86 de ani: „Sunt bine, deocamdată!”

Publicat pe

Pe 24 octombrie 1933, la Bucureşti, venea pe lume apreciata actriţă de comedie a teatrului si filmului, românesc – Draga Olteanu-Matei. Reprezentantă a generației de aur a teatrului românesc, Draga Olteanu Matei împlinește astăzi 86 de ani, fiind sărbătorită doar de oamenii foarte apreciați, având în vedere că actriței nu-i plac petrecerile cu fast.

LA MULȚI ANI, Draga Olteanu Matei! Îndrăgita actriță împlinește astăzi 86 de ani: „Sunt bine, deocamdată!'LA MULȚI ANI, Draga Olteanu Matei! Îndrăgita actriță împlinește astăzi 86 de ani: „Sunt bine, deocamdată!'

„Nu-mi place să mă sărbătoresc şi să fac din asta un eveniment.Vă mulţumesc pentru urări, dar nu mai vreau să dau interviuri. Mă grăbesc acum, că mi-au venit nişte oameni în vizită şi mă aşteaptă în hol. Sunt bine, deocamdată, sunt sănătoasă şi sunt cu oameni care îmi sunt dragi', a mărturisit actrița pentru Click!.

Anul trecut, actrița a fost sărbătorită printr-un eveniment organizat la cinematograful „Mon Amor' din Piatra-Neamţ (fostul cinematograf „Dacia'), unde sute de oameni i-au cântat „La mulți ani' și au aplaudat-o îndelung.

Draga Olteanu Matei face parte dintr-o generație de excepție – Marin Moraru, Gheorghe Dinica, Stefan Iordache, Amza Pellea, Victor Rebengiuc sau Tamara Buciuceanu-Botez și a colaborat cu regizori importanți, precum Dan Pița, Nicolae Mărgineanu, Elisabeta Bostan sau Geo Saizescu.

La 30 mai 2002,  Draga Olteanu-Matei a fost decorată cu Ordinul național Steaua României în grad de Cavaler „pentru prestigioasa cariera artistică și talentul deosebit prin care au dat viață personajelor interpretate în filme, dar și pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc'.

După pensionarea sa de la Teatrul Național din București, în 2007, Draga Olteanu-Matei s-a retras la Piatra-Neamț (oraşul natal al soţului său, medicul Ion Matei) unde și-a înființat propria companie: 'Teatrul Vostru' — primul teatru particular din România cu actori neprofesioniști, potrivit ziarpiatraneamt.ro.

În 2010, îndrăgita actriță era recompensată cu premiul Gopo pentru întreaga activitate. De asemenea, în data de 23 octombrie 2014, într-o ceremonie ce a avut loc la Castelul Peleș din Sinaia a primit din partea Casei Regale a României decorația Ordinul Coroana României în grad de Ofițer cu ocazia celei de-a 93-a aniversări aRegelui Mihai I al României, decorație înmânată de Principesa Moștenitoare Margareta a României.

  

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter