Lucian Mandruta locuieste doua zile intr-un cort (Update)

Publicat pe

Astazi si maine, Lucian Mandruta va trai intocmai ca un refugiat, in cortul amplasat de Crucea Rosie Romana pe Insula Trandafirilor din Parcul Herastrau.

Lucian MandrutaEl va dormi sub cerul liber' si va experimenta conditiile si limitarile traiului de refugiat: ratii alimentare, lipsa de acces la apa curenta sau caldura, lipsa mijloacelor de comunicare.

„De vreo 18 ani fac stiri, si multe dintre ele sunt despre oameni in pericol, in nevoie, loviti de nenorociri. Am invatat, vorbind la televizor despre Somalia sau Afganistan sau Darfur sau Haiti, ce inseamna suferinta, insa numai la nivel teoretic. Sigur, nu vom putea niciodata sa replicam conditiile de acolo in Herastrau, la 2 pasi de cea mai apropiata taraba cu mici. Insa putem face un alt lucru: sa le aducem aminte oamenilor ca, oricit de greu ne-ar fi acum, altii o duc si mai rau. Si ca si Romania contribuie, cu bani si cu voluntari, la ajutorarea altor oameni din tari mai necajite ca a noastra.”, marturiseste prezentatorul TV. 

„Petrec o zi la cort, ca un refugiat, tocmai ca sa atrag atentia asupra a ceea ce putem face pentru altii. Nu doar eu, ci toti voluntarii de aici, incercam sa le aducem aminte oamenilor ca, daca vrei sa fii ajutat cind vei avea nevoie, trebuie sa incepi sa ajuti si tu pe altii, care au nevoie acum. Romania contribuie si ea la aceste programe ale Comisiei Europene si cred ca e important ca oamenii sa stie asta.„, adauga acesta
 

Ineditul experiment se desfasoara sub egida Departamentului Comisiei Europene pentru Ajutor Umanitar (ECHO) si face parte dintr-o campanie de constientizare a romanilor cu privire la dramele traite de victimele tarilor afectate de calamitati naturale si conflict armat.

Cortul in care Lucian Mandruta se va adaposti este amplasat in fata unui labirint senzorial' in care trecatorii vor putea experimenta patru dintre cele mai dramatice situatii de calamitate ce afecteaza omenirea in momentul de fata: cutremur, indundatii, conflict armat si foamete.

Foto: arhiva Viva!
 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter