Ludovic Orban a fost desemnat premier. Primele declaraţii ale preşedintelui Iohannis

Publicat pe

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a fost desemnat de preşedintele Klaus Iohannis să formeze noul guvern după demiterea prin moțiune de cenzură a Guvernului Viorica Dăncilă, precizând că guvernul va avea un mandat scurt. Ludovic Orban trebuie să prezinte în 10 zile lista Guvernului pentru a obţine votul de învestitură al Parlamentului.

Ludovic Orban a fost desemnat premier. Primele declaraţii ale preşedintelui IohannisLudovic Orban a fost desemnat premier. Primele declaraţii ale preşedintelui Iohannis

„Acum putine zile a trecut motiunea de cenzura si a trecut guvernul pesedist si e foarte bine asa pentru ca PSD din 2017 incoace a avut 3 guverne care au daunat grav Romaniei. PSD aminhibat efectiv dezvoltarea Romaniei si ne-a tinut pe toti pe loc. Acest lucru a fost constatat pana la urma de toate partidele din opozitie. In acest fel a fost posibila motiunea de cenzura care a fost un real succes pt opozitie. Dupa consultarile cu partidele am tras concluzia ca se contureaza un Guvern in jurul PNL-ului. Guvernul instalat in zilele urmatoare va avea un mandat scurt, pana la alegerile parlamentare. Personal cred ca alegerile anticipate sunt o solutie foarte buna, dar nu acum cu guvernul Dancila interimar. Fiecare zi cu acest guvern esuat e o zi pierduta pentru Romania. Am decis sa desemnez urmatorul premier in persoana in persoana lui Ludovic Orban', a precizat Klaus Iohannis.

Ludovic Orban, prezent lângă Klaus Iohannis în timpul declaraţiei de presă, a afirmat: 'Vă mulţumesc pentru încrederea acordată pentru a forma un guvern într-o perioadă dificilă pentru România. Garantez că voi pune toată experienţa, toată energia în slujba interesului public'.

Ludovic Orban, candidatul pentru funcția de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile, votul de încredere al Parlamentului asupra programului și a întregii liste a Guvernului.

Programul și lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaților și de Senat, în ședința comuna. Parlamentul acorda încredere Guvernului cu votul majorității deputaților și senatorilor (233 de voturi), potrivit stiripesurse.ro.

Dacă trece de votul Parlamentului, atunci primul-ministru, miniștrii și ceilalți membri ai Guvernului vor depune individual, în fața Președintelui României, jurământul de credință. Guvernul în întregul său și fiecare membru în parte își exercită mandatul, începând de la data depunerii jurământului.

 

foto: epochtimes-romania.com 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter