Luminița Anghel, despre începuturi: ”Primele rochii erau concepute de mine şi făcute de o croitoreasă din Berceni”

Publicat pe de Alina Dan

Este printre puținele artiste din 'generația de aur' care a rezistat probei timpului și care, mai mult, s-a reinventat. Luminița Anghel a povestit, într-un interviu acordat Agerpres, despre primii ani pe scenă și despre cei care au urmat.

A debutat în 1993, la Festivalul de la Mamaia, cu o piesă compusă de Lucian Blaga, pianistul celebrului bar Melody. 'Nu mă bazam pe nimeni, nu aveam relaţii, nu făceam parte din niciun fel de gaşcă, nu veneam din familie de muzicieni, dar am câştigat trofeul în acel an', își amintește Luminița Anghel.

Artista a mărturisit că la începutul carierei îşi inventa singură ţinutele de scenă. Îşi alegea materialul, gândea un model şi apoi mergea la croitoreasă şi îi spunea ce să facă. Alteori, încropea ţinuta din ce avea acasă, cumpăra accesorii, le aplica singură şi… apărea pe scenă.

„De multe ori mi-am inventat ţinutele de scenă, primele rochii erau concepute de mine şi făcute de o croitoreasă din Berceni, era croitoreasa mamei şi lucra foarte bine”, spunea Luminiţa.

Abia după Cerbul de Aur din 2001, când a obținut locul I la secțiunea Pop, cu piesa 'Je t`aime', artista a început să-și pună amprenta asupra propriilor ținute de scenă. A cusut cu mâna ei paiete şi pietricele, a vrut să apară cu părul mai lung şi a apelat la un truc.

'Mi-a prins o coadă un hair stilist care avea casa în Piaţa Sfatului din Braşov, locuia chiar în spatele scenei unde se desfăşura festivalul”, își amintește Luminița Anghel.

FOTO: Ciprian Strugariu

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter