Mădălin Ionescu descrie clasa politică de la noi: ”Mizerabilă, jenantă!”

Publicat pe

Într-un live publicat pe pagina sa de Facebook, Mădălin Ionescu Mădălin Ionescu descrie clasa politică de la noi, pe care o consideră responsabilă inclusiv pentru exodul românilor. În acest moment, România se află pe locul doi în lume la migrație. 

„E un subiect care ar trebui să ne intereseze din ce în ce mai tare. Este îngrozitor şi nimeni nu face nimic în acest sens. Riscăm ca în 10-20 de ani să rămânem foarte puţini pe aici şi practic să fim înghiţiţi ulterior de alte structuri naţionale, transnaţionale dacă vreţi… Despre cauzele părăsirii ţării noastre s-a tot vorbit. Important este să vedem ce putem face pentru ca românii să se întoarcă acasă. Mi-e greu să cred că acest fenomen se va produce curând. Ar trebui schimbate foarte multe lucruri în ţară, lucruri care nu sunt imposibile, pe care ar trebui să ni le dorim cu toţii, pe deasupra referendumurilor acestora mai mult sau mai puţin penibile. Cred că am reuşi cu câteva măsuri solide să schimbăm complet faţa României şi mă refer la măsuri economice, dar nu se doreşte acest lucru…, a declarat Mădălin Ionescu.

Fostul prezentator TV a făcut și un portret al clasei politice actuale, pe care a catalogat-o drept 'jenantă', care nu își urmărește decât propriile interese.

„Din păcate, în România, ne simţim din ce în ce mai singuri, mai abandonaţi, avem o clasă politică mizerabilă, probabil cea mai jenantă clasă politică din Europa, compusă din oameni care nu au niciun fel de sentiment naţional, n-au niciun fel de calităţi manageriale… Dar această clasă politică formată, de cele mai multe ori, din indivizi puşi pe căpătuială, care sunt angrenaţi în tot felul de jocuri murdare şi care nu urmăresc decât propriile scopuri, această clasă nu are cum să ne ofere niciun fel de perspectivă, ar trebui schimbată. Dar nici nu are cine să producă această schimbare, pentru că sistemul politic românesc e creat de o asemenea manieră încât nu poţi intra acolo decât dacă eşti şantajabil, vulnerabil, doar dacă faci parte din această mafie a gulerelor albe. Altfel nu ai nicio şansă. Trebuie să ai vocaţie de martir, să creezi o mişcare politică autentică pentru a putea schimba acest sistem… Dar nu zic că e imposibil, lucrurile se pot schimba. Totul este să fim noi solidari între noi.

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter