Incepe Festivalul de Film de la Cannes

Publicat pe

Cea de-a 67-a ediţie a celui mai mare şi mai aşteptat festival de film, cel de la Cannes, se deschide cu pelicula Grace de Monaco', cu Nicole Kidman în distribuţie, film proiectat în afara competiţiei oficiale.

 

 audrey1


 

Timp de 2 săptămâni, până pe 25 mai, unele dintre cele mai mari nume ale cinematografiei vor defila la Cannes, iar fiecare mişcare a lor va fi atent urmărită de cei peste 4.500 de jurnalişti acreditaţi.

 

18 filme intră în competiţia supremă, 20 au fost selectate la secţiunea Un Certain Regard, iar printre favoritele de anul acesta se numără „The Homesman”, în regia lui Tommy Lee Jones, şi „Maps to the Stars”, cu Julianne Moore şi Robert Pattinson pe afiş.

 

Legendara actriţă Sophia Loren este invitatul de onoare la Cannes Classic, organizatorii programând vizionarea filmului Căsătorie în stil italian'. Cannes Classic 2014 va celebra naşterea westernului italian şi împlinirea a 30 de ani de când filmul Paris Texas', de Wim Wenders, a primit trofeul Palme dOr.

 

Anul acesta, România este reprezentată la Cannes de scurtmetrajul „Trece şi prin perete', regizat de Radu Jude care a fost selecţionat pentru secţiunea Quinzaine des Réalisateurs.

 

 

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter