Mario Iorgulescu va fi judecat pentru crimă. Fiul șefului LPF era beat și drogat când a provocat cumplitul accident în care a ucis un tânăr de vârsta lui

Publicat pe

Mario Iorgulescu, fiul șefului LPF, Gino Iorgulescu, a fost trimis în judecată, astăzi, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București. Acesta va fi judecat pentru omor și conducere sub influența alcoolului sau altor substanțe, după tragicul accident de circulație provocat pe 8 septembrie 2019, în care și-a pierdut viața un tânăr de vârsta lui.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Procurorii au arătat, în rechizitoriul trimis la instanță, că Mario Iorgulescu l-a ucis intenționat pe Dany Vicol, motiv pentru care trebuie să fie judecat pentru omor și nu pentru ucidere din culpă, așa cum se obișnuiește în cazul accidentelor rutiere.

„La data de 08.09.2019, pe fondul unei crize de gelozie și într-o stare de furie, având o alcoolemie de 1,96 g/l și fiind sub influența cocainei, intenționând să se deplaseze din sat Gulia, com. Tărtășești, spre un club din Parcul Herăstrău, mun. București, inculpatul Iorgulescu Gino-Mario a condus autoturismul marca Aston Martin model DBS cu o viteză ce depășea cu mult viteza legală de 60 km/h în localitate, pătrunzând pe culoarea roșie a semaforului cu viteza de 145 km/h în intersecția dintre Șos. Chitilei și str. Teodor Neagoe, accelerând până la 162 de km/h în momentul în care a trecut de un alt vehicul care circula cu viteză redusă pe banda I, urcând vehiculul cu partea stângă pe un scuar, apăsând la maximum pedala de accelerație la un vehicul echipat cu un motor ce dezvoltă 700 de cai putere, pătrunzând pe contrasens și intrând în coliziune frontală, la ora 03:02:39, la viteza de 143 km/h, cu autoturismul marca Audi, condus de victima V.D.A., care a decedat pe loc, toate acestea în condițiile în care, din momentul în care a pătruns în intersecție pe culoarea roșie a semaforului, inculpatul nu a acționat frâna, iar în momentul coliziunii pedala de accelerație era apăsată la maximum.

Procedând în acest mod, inculpatul a fost indiferent față de urmările acțiunilor sale, pe care le-a prevăzut și acceptat, punând în pericol participanții la trafic, lăsând producerea sau evitarea unei coliziuni pe seama hazardului și astfel ucigând-o pe victimă cu intenție indirectă.

Pentru stabilirea situației de fapt mai sus menționate, procurorii au avut în vedere, în principal, următoarele mijloace de probă: declarații martori, raport medico-legal de necropsie, buletine de analiză toxicologică și expertiza medico-legală toxicologică, imaginile surprinse de camerele de supraveghere video, expertiza criminalistică privind cauzele și împrejurările producerii coliziunii, precum și raportul de constatare privind datele informatice extrase din computerul de bord al vehiculului condus de inculpat. O parte din actele de urmărire penală au fost efectuate pe teritoriul Italiei de către autoritățile judiciare italiene, în baza unor ordine europene de anchetă emise de autoritățile române.

Mario Iorgulescu va fi judecat pentru crimă. Fiul șefului LPF era beat și drogat când a provocat cumplitul accident în care a ucis un tânăr de vârsta luiMario Iorgulescu va fi judecat pentru crimă. Fiul șefului LPF era beat și drogat când a provocat cumplitul accident în care a ucis un tânăr de vârsta lui

Menționăm faptul că pe numele inculpatului a fost emis la data de 15.05.2020 un mandat de arestare în lipsă, în baza căruia Tribunalul București a emis un mandat european de arestare, cel din urmă fiind transmis la data de 19.05.2020 autorităților judiciare competente din Italia, țară în care inculpatul se află, în vederea arestării și predării acestuia către autoritățile judiciare române. Până în prezent, mandatul european de arestare nu a fost pus în executare.

Totodată, în cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra bunurilor și sumelor de bani aparținând inculpatului, până la concurența valorii de 1.000.000 de euro.

Dosarul a fost înaintat la Tribunalul Bucureşti, instanța de judecată competentă”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Daniel Vicol ar fi împlinit 25 de ani, câteva zile mai târziu

Accidentul provocat de Mario Iorgulescu, în care a murit Dani Vicol, la nici 25 de ani, a lăsat urme adânci în sufletul Patriciei Esmeralda, logodnica acestuia și mama unui băiețel de câteva luni. 

'La început, mă gândeam că moare și el (Mario Iorgulescu, n. red.)… Și asta îmi doream', spune sărmana văduvă. Lucrurile s-au schimbat însă în ultimele trei luni. 'Sinceră să fiu, ar fi o pedeapsă prea mică să moară… A murit și gata, nu mai știi nimic. Îmi doresc să stea să sufere, să se chinuie de acum încolo încă 24 de ani. Când o avea copilul meu 24 de ani să vină și să se târască în fața lui, asta îmi doresc. Vreau să plătească, să simtă zi de zi ce simt eu. Moartea e o pedeapsă prea mică pentru el. (…) Probabil de aia nici nu a murit, Dumnezeu nu avea nevoie de un criminal', spunea tânăra la câteva luni de la accident.

Pe de altă parte, tatăl lui Dani Vicol a sperat tot timpul să se facă dreptate.

„Eu nu cred că Mario Iorgulescu ar putea scăpa de închisoare. Ar fi ceva incredibil, având în vedere viteza, alcoolemia şi faptul că consumase droguri. Deci dacă ar fi fost un alt băiat fără bani, probabil că până la ora actuală ar fi fost închis. Banii fac diferenţa. Cine şi-ar fi permis să-l transporte într-o altă ţară? Autorităţile nu ştiu dacă ar fi trebuit să-i dea voie. Totuşi, eu cred că va fi adus şi va fi tras la răspundere. Probabil într-o altă zi va ieşi din nou pe şosea, se va întâmpla acelaşi lucru. Eu am încredere în autorităţi. Trebuie pedepsiţi cei care fac rele”, spunea bărbatul după accidentul în care și-a pierdut fiul. 

 
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter