Mastectomia preventivă: Angelina Jolie a făcut-o!

Publicat pe

Angelina Jolie a semnat recent un editorial pentru New Yok Times în care povesteşte sincer despre lupta mamei ei cu cancerul şi despre dubla mastectomie preventivă pe care şi-a făcut-o, pentru a evita să ajungă în aceeaşi situaţie. Tu ce ştii despre mastectomie, cancerul la sân şi riscurile genetice ale acestei boli?

 

 

hepta_1350160
Foto: Hepta

Pe lângă vestea şocantă că Angelina Jolie şi-a extirpat ambii sâni fără să sufere de vreo boală, materialul pune accent pe importanţa prevenţiei în cazul cancerului. În plus, Angelina Jolie scrie despre importanţa genelor purtătoare de risc de cancer, pe care le avea şi care au fost motivul acestei decizii şocante.

 

În străinătate, dubla mastectomie preventivă este des întâlnită

 

Dubla mastectomie preventivă este destul de populară în străinătate, unde foarte multe femei cu rude bolnave de cancer la sân au decis să reducă riscurile cât mai mult posibil.

În articolul din New Yok Times, Angelina Jolie vorbeşte despre sprijinul oferit de Brad Pitt şi despre statisticile înfricoşătoare legate de cancerul la sân şi mortalitate.

„Cancerul de sân ucide anual 458.000 oameni, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, mai ales din ţările mediu şi slab dezvoltate. Trebuie ca accesul la testele genetice pentru acest tip de cancer să fie o prioritate pentru autorităţile din toată lumea. Mediul din care provin femeile sau locul în care s-au născut nu ar trebui să fie o problemă în prevenirea şi tratarea acestei boli.

Costurile testării pentru gena purtătoare de cancer de sân, BRCA1 şi BRCA2 se ridică la peste 3.000 de dolari numai în Statele Unite, ceea ce înseamnă un obstacol pentru multe femei”, a scris Angelina Jolie.

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter