Medalie după medalie, în ritm de samba

Publicat pe

Maria Mihalache, a şasea bursieră a Jurnalului de fapte bune, este considerată unul dintre cele mai promiţătoare talente din dansul sportiv, fiind, la doar opt ani, multiplă campioană a României. Pe lângă satisfacţiile aduse tinerei sale familii, talentul excepţional al Mariei presupune însă şi cheltuieli uriaşe.

 

fata-fapte-400x400

 

Mâna stângă străpunge aerul ca o floretă, trupul micuţ se încordează, picioarele se tensionează, iar Maria pare a zvâcni ca o săgeată pornită dintr-un arc invizibil. De fapt, se pregăteşte să îşi arate arsenalul de dansuri, fie că e vorba de rumba, de samba, de cha cha sau sau jive ori de cele din secţiunea standard', adică vals lent, vals vienez sau tango.

 

Fetiţa cu multă energie se pregăteşte la Şcoala de Dans a cunoscutului dansator şi coregraf Mihai Petre, fiind considerată unul dintre cele mai mari talente ale acestui tip aparte de sport îmbinat cu arta. De altfel, Maria, împreună cu partenerul ei de concurs, Eduard, este multiplă campioană a ţării la categoria ei de vârstă, 6-9 ani, şi abia s-a întors de la Timişoara cu un nou titlu cucerit la Campionatul Naţional de 10 dansuri. Pentru ea, totul gravitează în jurul acestei pasiuni, pe care şi-a descoperit- o la cinci ani, când mămica i-a arătat un filmuleţ cu doi copii dansând. De atunci, aproape zi de zi, de la şapte dimineaţa, până târziu, spre miezul nopţii, Maria merge la şcoala normală, unde învaţă foarte bine, apoi are antrenamente câte 3-4 ore, dar are grijă să îşi facă şi temele de şcolăriţă în clasa a II-a. Adesea, weekendurile sunt dedicate concursurilor de dans, rezultatele umplându- i camera de trofee şi de medalii. Cel mai mult îi place samba, în care simte că se regăseşte.

 

Citeste continuarea AICI

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter