Mia Farrow contesta Olimpiada din China

Publicat pe
Actrita americana Mia Farrow, o cunoscuta sustinatoare a cauzei din Darfur, a pus la zid Comitetul International Olimpic pentru ca i-a acordat Beijingului dreptul de a organiza Olimpiada care incepe astazi.

„Rusine Cmitetului Olimpic pentru ca a ales Beijingul', a spus Mia Farrow intr-o teleconferinta retransmisa si la Beijing din Tchad, o regiune vecina Darfurului in care se afla foarte multi refugiati.

Mia Farrow

„Tragedia din Darfur nu ar putea continua fara sprijinul guvernului de la Beijing', a adaugat actrita, membra a organizatiei „Un vis pentru Darfur'.

Beijingul este recunoscut pentru sprijinul acordat guvernului sudanez. Din 2003, Darfurul este campul de lupta dintre fortele sudaneze si miscarile rebele.

Conflictul a facut pana acum aproximativ 300 000 de mii de morti potrivit ONU, in timp ce cifra avansata de Khartum este de 10 000.

Pentru organizatiile care lupta pentru drepturile omului, precum „Un vis pentru Darfur', Beijing, un important cumparator de petrol sudanez si investitor in aceasta tara, ar trebui sa incerce sa puna punct acestui conflict.

„Un vis pentru Darfur' sustine ca va lansa astazi, la ora la care trebuie sa inceapa ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice o ceremonie alternativa pe internet cu un concert sustinut de mai multe trupe.

Foto: www.hepta.ro, www.miafarrow.org

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter