Michael Jackson – 5 ani de la moartea Megastarului

Publicat pe

Pe 25 iunie 2009, Michael Jackson, unul dintre cei mai influenţi şi mai iubiţi artişti ai momentului, murea în urma administrării de către medicul personal, Conrad Murray, a unui anestezic puternic pe care artistul îl folosea ca somnifer.

 

Michael îşi pregătea retragerea, aflându-se în plină perioadă de pregătire a turneului This Is It Tour' al cărui start se dădea la Londra pe O2 Arena şi care ar fi trebuit să îi acopere datoriile imense acumulate.

 

Lăsa în urmă o carieră impresionată începută devreme, alături de fraţii săi cu care a format The Jackson Five. Michael a visat însă să îşi construiască o carieră individuală, iar din 1979, anul lansării albumului Off the Wall' numele său avea să devină din ce în ce mai cunoscut.

 

Artistul a lansat în 1982 Thriller', celebrul său album care conţinea hit-uri precum Billie Jean', Thriller' sau The Girl is Mine'. Discul i-a adus încasări record, iar numele lui a intrat pe lista artiştilor de top ai tuturor timpurilor.

 

Megastarul s-a aflat permanent în atenţia presei, situaţia financiară, chipul din ce în ce mai desfigurat sau viaţa personală presărată cu acuzaţii de abuzuri sexuale asupra unor minori fiind pe prima pagină a revistelor.

 

În 2009, artistul se afla în pragul falimentului, pentru ca astăzi numele său să aducă venituri uriaşe fondului care administrează averea în numele celor pe care i-a ales drept mostenitori: mama şi cei trei copii. Suma câştigată până acum se învârte undeva în jurul cifrei de 700 de milioane de dolari.

 

Michael continuă să revină în atenţia fanilor săi, o dată cu apariţia albumelor postum prevăzute a fi lansate în decursul a 10 ani. Până acum au apărut 2 dintre ele.

 

La Gala de anul acesta a Billboard Music Awards, organizatorii l-au adus pe Michael pe scenă sub forma unei holograme pentru a intrepreta piesa „A Slave to the Rhythm”, înregistrată în 1991 şi inclusă acum pe albumul postum Xscape'.

 

Fanii nu l-au uitat, iar astazi multi dintre ei se vor strange in marile orase ale lumii pentru a-i aduce un omagiu.

 

Foto: Northfoto

 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=jDRTghGZ7XU[/youtube]

 

Michael Jackson – 5 ani de la moartea MegastaruluiMichael Jackson – 5 ani de la moartea Megastarului
 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter