Mihai Constantinescu este în moarte cerebrală. Ce mesaje de susținere i-au trimis vedetele

Publicat pe

Marcel Pavel, Sanda Ladoşi şi Adrian Enache i-au trimis mesaje de susținere lui Mihai Constantinescu, aflat într-o stare extrem de gravă.  Potrivit surselor, artistul se află în moarte cerebrală, iar medicii sunt extrem de rezervați în privința șanselor sale de supraviețuire.

Mihai Constantinescu este în moarte cerebrală. Ce mesaje de susținere i-au trimis vedeteleMihai Constantinescu este în moarte cerebrală. Ce mesaje de susținere i-au trimis vedetele

Colegii lui Mihai Constantinescu au încredere în puterea cântăreţului care este cunoscut ca un luptător.

„Sunt trist. E o durere extraordinară în suflet pentru că este colegul nostru, prietenul nostru, noi ştim că dânsul a mai avut o probleme şi a avut şi o intervenţie destul de serioasă la momentul respectiv. I s-a extras un rinichi în urma unui cancer, din ce am înţeles eu. Noi nici nu am ştiut, am aflat ulterior. E un moment foarte trist pentru că, iată, artiştii foarte valoroşi din generaţia aceea de aur sunt tot mai rari.

Dânsul a terminat institutul de Educaţie Fizică şi sport iar spiritul lui este de luptător. E un om foarte prietenos, foarte rezervat care a însemnat şi înseamnă foarte mult pe scena muzicii uşoare. Cred că s-a măcinat în sufletul lui. Îmi şi spunea că în cultură, oamenii de valoare sunt daţi la o parte.

Sunt lucruri pe care lumea nu le mai ia în seamă dar să ştiţi că pe noi ne macină. Poate că un mic factor care a contribuit la consumul acesta sufletesc extraordinar', a spus Marcel Pavel, potrivit Mediafax.

Pentru mulţi, cântăreţul a rămas legat de lansarea carierei în muzică.

„Mi-e foarte greu să vorbesc în general despre colegii mei, dar despre Mihai în mod special. Pentru că este cel care mie mi-a întins o mână, m-a îndrumat şi m-a ajutat în primii mei paşi în această carieră. Pot să spun că datorită lui Mihai eu sunt ceea ce sunt. El a avut ideea de a participa în 1988 la Festivalul de la Mamaia unde, practic, mi-a început cariera, iar de-a lungul timpului mi-a dat sfaturi legate de scenă, de atitudinea faţă de colegi. Ştiind tot bagajul pe care l-am acumulat alături de el, în turneele în ţară, în concerte, şi pentru tot ce a făcut el faţă de mine.

Este o situaţie despre care nici nu îţi găseşti cuvintele. El a suferit foarte mult. Eu cred că bolile noastre trupeşti vin de undeva din supărările noastre care se acumulează în timp şi care afectează organul care este mai slab în trup şi uşor uşor se degradează. El a suferit nu atât el ca persoană ci pentru generaţia sa, de faptul că uităm întotdeauna de trecut, uităm să respectăm ce a fost şi e important pentru cei tineri să respectăm trecutul. El a avut acest of al generaţiei care nu a mai avut atenţia pe care o merita', arată Sanda Ladoşi.

Dar pentru toţi cei care îl cunosc, tensiunea momentului dificil prin care trece cântăreţul este dublată de încrederea că Mihai Constantinescu a depăşit şi alte situaţii critice în ultimii ani.

„Suntem foarte trişti de câteva zile aflând vestea asta', a mărturisit Adrian Enache.

'Dar, în acelaşi timp, suntem şi optimişti pentru că Mihai, sau, cum îi spunem noi, Ţae, e puternic, e sportiv, e profesor de sport, a făcut parte din naţionala de fotbal a artiştilor, a cântat acum câteva zile într-un club. Ştiu că situaţia este grea, dar, cum a convocat el echipa de îngeri acum ceva timp, o convoc eu de data asta căci el nu poate acum, echipa care să îl salveze pentru că ne-a încântat generaţii de generaţii şi cred că merita mai multă atenţie, nu doar în momente din astea grele.

Sunt alături de Ţae şi cred că toată suflarea românească e alături de acest mare muzician şi om care a iubit copii şi, iară, se apropie ziua copilului şi iar îl vom invoca pe Mihai Constantinescu, iar se vor difuza piesele sale. Sunt cu ochii pe presă, ascult ştirile pentru că mă interesează şi vreau să ştiu că Ţae o să treacă şi peste acest greu obstacol din viaţa lui. Suntem alături de tine, Ţae, te rog nu ne dezamăgi. Vreau să ne vedem!', spune Enache.

Mihai „nu e la prima problemă de genul ăsta”, a declarat Adrian Daminescu pentru Mediafax. „Dormea lângă soţie şi soţia şi-a dat seama că nu mai respiră. Mi s-a spus că a durat 10 minute până l-au resuscitat. Dacă sunt mai mult de trei-patru minute, cred că îţi pierzi memoria şi e greu să îţi mai recapeţi cunoştinţa”, a mai spus muzicianul.

„Tot ce putem să facem acum e să stăm cuminţi şi să ne rugăm pentru el”, a completat Adrian Daminescu.

Mihai Constantinescu şi-a anulat în luna martie câteva concerte din cauza stării de sănătate, fiind cunoscut de multă vreme cu probleme cardiace.

În anul 2008, Mihai Constantinescu a fost supus unei intervenţii chirurgicale la Secţia Clinică Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, cu diagnosticul stenoză aortică strânsă, cardiopatie valvulară, insuficienţă mitrală gradul 3/4, insuficienţă tricuspidiană gradul 2, hipertensiune pulmonară medie. În anul 2017, artistul a fost supus unei noi intervenţii chirurgicale, după ce valva mitrală a avut o disfuncţie. 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter