Mircea Cartarescu - castigatorul unui premiu international pentru literatura la Berlin

Publicat pe

Scriitorul Mircea Cartarescu este catigatorul premiului international pentru literatura – Haus der Kulturen der Welt Berlin 2012, acordat in Germania, pentru volumul "Orbitor II. Corpul", anunta Mediafax.

Romanul lui Cartarescu a fost selectat dintre 141 de opere participante, de catre un juriu format din scriitori si critici literari.

Premiul international pentru literatura este unul dintre cele mai importante trofee din Germania, decernat anual incepand cu 2009, recompensand cea mai buna traducere in limba germana a unei opere beletristice internationale contemporane.

Scriitorul si traducatorii germani ai volumului vor intra in posesia premiului in valoare totala de 35.000 de euro pe 6 iunie, la Casa Culturilor Lumii/ Haus der Kulturen der Welt din Berlin.

Prozator, poet, eseist, critic literar, publicist, Mircea Cartarescu a fost premiat, printre altele, de Academia Romana, Uniunea Scriitorilor din Romania si din Republica Moldova, Asociatia Scriitorilor Profesonisti din Romania.

De asemenea, in 2010 a fost decorat de statul francez cu Ordinul Artelor si Literelor in grad de Cavaler.

Foto: Libertatea

 

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter