Mirela Stelea a “vândut” tabouri de Theodor Aman şi Camil Ressu alături de copii

Publicat pe

Mirela Stelea a condus o sesiune specială de licitaţie Artmark, alături de un grup de copii, în cadrul evenimentului Cei mai iubiţi dintre pământeni', unde tablouri semate de mari pictori români au putut fi licitate şi achiziţionate de iubitorii de artă.

 

mirela-stelea-licitatie-artmark-3

Designerul vestimentar a fost invitatul special al Artmark pentru a conduce licitaţia unor opere de artă ale celebrilor Theodor Aman şi Camil Ressu.

Am fost pentru prima dată în această ipostază. Am mai participat la evenimentele Artmark, în calitate de simplu invitat, însă niciodată nu am urcat la pupitru pentru a conduce licitaţia. Am avut mari emoţii pentru că în sală se aflau multe personalităţi, oameni respectabili, obişnuiţi cu astfel de evenimente pretenţioase. Toate tablourile licitate au avut tema copilărilei. A fost o experienţă cu totul altfel!', declară Mirela Stelea.

 

În cadrul evenimentului s-a înregistrat recordul absolut în privinţa operelor lui Theodor Aman: spre exemplu, tabloul Veneţiană' a fost achiziţionat cu 42.500 de euro. În total, preţul tablourilor a fost de 112.000 de euro, aproape dublu faţă de estimările maxime ale experţilor evaluatori.

În urma licitaţiei, cota artistului Theodor Aman a crescut considerabil în indexul pieţei de artă. În cadrul evenimentului, au mai fost adjudecate tablouri precum Margareta desenând', de Ștefan Dimitrescu (12.000 de euro) şi La îmbăiat', de Camil Ressu (11.000 de euro).

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter