MOTIVELE pentru care să mănânci cel puțin un măr pe zi. Acest fruct chiar ține doctorul departe!

Publicat pe

Știe toată lumea expresia „un măr pe zi îl ține pe doctor departe', dar nu trebuie să-i credem pe cuvânt pe specialiștii în nutriție în absența unor dovezi clare. Ei bine, mărul este un fruct extrem de sănătos, beneficiile sale pentru sanatate fiind demonstrate științific. Iată, așadar, ce se întâmplă mai exact în corpul atunci când consumăm mere!

 

Merele sunt unele dintre cele mai populare fructe, mai cu seamă toamna, când este sezonul lor.

Merele sunt fructe excelente pentru a fi introduse în dieta ta zilnică. Conțin foarte puțin zahăr și o substanță fibroasă, numită pectină, care ajută la controlul absorbției zahărului în sânge. Pectina și celelalte fibre conținute de măr acționează, de asemenea, împotriva colesterolului. De fapt, acestea împiedică absorbția colesterolului și îi facilitează eliminarea. Deci, consumul de mer vă ajută să vă protejați de apariția bolilor cardiovasculare', declară nutriționistul Gianluca Mech.

Pe lângă faptul că ne protejează împotriva bolilor cardiovasculare, aflăm că merele mai au și o mulțime de alte beneficii.

Merele conțin și apă în cantități mari, furnizând astfel corpului nostru lichide. Acestea conțin vitamina A, ce are proprietăți antioxidante, vitaminele B1 și B2, care guvernează principalele funcții ale organismului, vitamina C, care ajută la apărarea sistemlui imunitar și vitamina PP.

Una dintre componentele fitochimice ale mărului este quercetina, care ajută la prevenirea problemelor cardiovasculare, a bolilor inflamatorii, cum ar fi artrita reumatoidă, astmul și chiar contracțiile musculare', explică nutriționistul.

În caz că nu știați, merele sunt recomandate și pentru o bună sănătate orală. Trebuie să ținem însă cont de faptul că și coaja acestui fruct aduce multe beneficii sănătății, atâta timp cât merele provin din culturi organice.

Merele conțin numeroase săruri minerale, în special potasiu, sulf, fosfor, calciu, magneziu, sodiu, fier și fluor. Acesta din urmă transformă mărul  într-un veritabil apărător al sănătății dentare.

De asemenea, merele conțin fenoli și flavonoide, substanțe în mod natural antitumorale și prezente atât în pulpă, cât și în coajă, motiv pentru care cel mai corect este să consumăm mărul cu tot cu coajă. Mai mult, este foarte important să alegeți mere cultivate organic, pentru a evita problemele cauzate de pesticide și substanțele chimice utilizate în cultivarea tradițională, care pot fi găsite în coajă', explică nutriționistul.

Gianluca Mech ne spune și când este recomandat să mâncăm mere: „În timpul dietei merele pot fi folosite ca gustare sau  consumate la micul dejun. Nu este recomandat să-l mâncați imediat după mese, iar asta din cauza riscului crescut de fermentare.'

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter