Obișnuiești să bei cafea pe stomacul gol? Adaugă aceste două ingrediente pentru un efect miraculos

Sunt foarte multe studiile care demonstrează că nu este bine să  bei cafea pe stomacul gol. Însă, dacă nu poți renunța la acest obicei nociv, iar primul lucru pe care îl vezi în față dimineața când deschizi ochii este o ceașcă de cafea aburindă, atunci măcar să tragi și câteva foloase.

A fost demonstrat că, în combinație cu cafeaua, două ingrediente te vor ajuta să îți accelerezi metabolismul și, în plus, să pierzi din kilogramele nedorite.  Aceste două ingrediente sunt uleiul de cocos și scorțișoara. Folosite cu măsură, acestea nu doar că te vor trezi, dar vor aduce și un plus de beneficii organismului tău.

Iată de ce ai nevoie:

  • Un sfert de ceașcă de ulei de cocos
  • O linguriță de scorțișoară
  • O jumătate de ceașcă de miere organică (opțional)
  • O linguriță de cacao (opțional))

Cum prepari

  • Amestecă foarte bine ingredientele de mai sus, până când vei obține o pastă
  • Pune pasta astfel obținută într-un borcan cu capac, pe care să îl depozitezi în frigider

Cum folosești

  • Prepară cafeaua proaspătă, după rețeta pe care o folosești de obicei
  • După ce ai pus cafeaua în ceașcă, adaugă două lingurițe din pasta pe care ai preparat-o anterior
  • Amestecă bine, până când totul se omogenizează și atunci cafeaua este gata de băut

De ce este atât de bună această combinație? Pentru că ambele ingredient adăugate: scorțișoara și uleiul de cocos, sunt benefice organismului.

Ce beneficii aduce scorțișoara

În primul rând, are uimitoare proprietăți antiinflamatorii. De asemenea, bogată în antioxidanți, scorțișoara are capacitatea de a neutraliza efectele radicalilor liberi. Iar consumul de scorțișoară reduce nivelul de zahăr din sânge și, totodată, crește metabolismul de ardere a zaharurilor.

Mai mult, scorțișoara taie pofta de dulce, așa că o poți consuma cu încredere, încă de la primele ore ale dimineții, în combinație cu cafea.

Ce efecte are uleiul de cocos?

Celălalt ingredient care potențează efectele benefice ale cafelei de dimineață, fi și băute pe stomacul gol, este uleiul de cocos. Mulți îl numesc un dar al naturii. Și au dreptate, pentru că are în componență numeroși acizi grași care mențin sănătatea sistemului digestiv și în special a ficatului.

Dar cel mai bun lucru în ceea ce privește beneficiile consumului de ulei de cocos în combinație cu scorțișoară și cafea este că ajută la pierderea în greutate, prin accelerarea procesului metabolic.

FOTO: Pixabey

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe viva.ro