(P) Descoperă cele mai impresionante palate și castele din Creta

Publicat pe

Insula Minotaurului este înțesată de istorie. Creta este locul care a găzduit diverse civilizații, printre care și cea minoică, popor care și-a lăsat amprenta pe o mulțime de construcții. Descoperă cele mai valoroase artefacte istorice din Creta, într-un sejur alături de cei dragi.

 

creta1

 

Knossos, palatul în care a fost închis Minotaurul

La aproximativ 5 km de Heraklion, capitala Cretei, se află cel mai valoros dintre palatele lăsate moștenire de civilizația minoică. Knossos a fost cetatea regelui Minos, despre care știm că a realizat aici un incredibil labirint. Din legendele grecești aflăm că regele a construit labirintul pentru a închide creatura jumătate om, jumătate taur, fiul Reginei Pasiphae și al unui taur.

Palatul a fost ridicat undeva prin anul 1900 Î.Hr., dar un cutremur l-a distrus aproape în întregime 200 de ani mai târziu. Palatul a fost reconstruit la forma inițială câțiva ani mai târziu, iar astăzi pereții săi încă păstrează urmele bătăliilor care s-au purtat aici, și desenele care descriu scene din Grecia Antică.

 

Frangokastello, construcția emblematică a venețienilor

Nu departe de centrul orașului Chania, înconjurat de mare și de magnificii munți Lefka Ori, se află unul dintre cele mai frumoase castele ale Cretei. Frangokastello a fost construit de venețieni în perioada 1371-1374, pentru a-i proteja pe nobili și bunurile acestora, de atacurile piraților. Venețieni au numit fortăreața Castle of St. Nikitas, după mănăstirea cu același nume. Localnicii i-au dat denumirea, mulți ani mai târziu de- Frangokastello, însemnând Castelul Francilor.

 

Fortăreața venețienilor de pe insula Gramvousa

Din satul Kasteli Kissamou, poți lua ferry care te va duce pe frumoasa insuliță Gramvousa, dominată de castelul venețienilor, una dintre cele mai impresionante fortărețe din Creta. Venețienii au ridicat castelul pe vârful unei stânci, la aprox. 137 de metri deasupra nivelului mării, între anii 1579-1584.

 

de Mădălina Isar

 

Sejur Creta http://europatravel.ro/sejururi/pachet/sejur-avion-creta-grecia/hotel-flisvos-beach/404/573

 

Hotel Flisvos Beach 2* – de la 361 euro/ persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu avion, asistenta turistica in statiune. Detalii pe www.europatravel.ro , call center 021-9407.

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter