Placido Domingo, acuzat de hărţuire sexuală de nouă femei: „Dacă erai femeie, mereu încerca să te sărute”

Publicat pe

Placido Domingo, acuzat de hărţuire sexuală de opt cântăreţe şi o dansatoare, declarațiile celor nouă femei fiind de-a dreptul șocante. Domingo, în vârstă de 78 de ani, are în palmares 150 de roluri interpretate în peste 4.000 de spectacole. Cei care îl acuză spun că ar exista şi o altă faţă a vedetei.

 

Cântăreţul spaniol, cunoscut şi în calitate de dirijor şi director al Operei din Los Angeles i-ar fi hărţuit pe muzicieni timp de trei decenii, începând cu finalul anilor ’80.

Placido Domingo, una dintre cele mai respectate personalităţi din lumea operei de azi, este acuzat că a încercat să oblige mai multe femei să întreţină relaţii sexuale oferindu-le contracte şi, uneori pedepsindu-le dacă îi refuzau avansurile, citează Mediafax.

Una dintre femei spune că Domingo şi-a strecurat mâna sub fusta ei, iar alte trei persoane au afirmat că le-a sărutat cu forţa în culise, într-o cameră de hotel şi în timpul unei întâlniri la prânz.

'Un prânz de afaceri nu este o scenă”, a spus una dintre cântăreţe. „Cineva care îţi reţine mâna în timpul unui dejun profesional este ciudat, la fel de ciudat ca atunci când îţi pune mâna pe genunchi. Mereu te atingea într-un fel oarecare şi mereu încerca să te sărute”.

Una dintre cele nouă femei care îl acuză pe Domingo a acceptat să îi fie făcut public numele. Este vorba despre Patricia Wulf, o mezzo-soprană care a cântat cu Domingo la Opera din Washington.

Femeile spun că au fost avertizate de mai multe ori de colegi să nu rămână niciodată singure cu Domingo, nici măcar în lift şi, în cazul unui dejun să se întâlnească cu el numai în locuri publice şi să evite să bea alcool.

 

Reacția lui Placido Domingo

 

Domingo nu a răspuns amănuntelor formulate în acuzaţii dar a dat publicităţii o declaraţie prin care afirmă că „acuzaţiile acestor persoane anonime, întinse pe o perioadă de treizeci de ani sunt profund tulburătoare şi, în forma prezentată, inexacte'.

„Totuşi, este dureros să aud că am supărat pe cineva sau am provocat disconfort- indicerent cu cât timp în urmă, în ciuda celor mai bune intenţii din partea mea. Am crezut mereu că toate interacţiunile şi raporturile mele sunt binevenite şi consensuale. Cei care mă cunosc şi care au lucrat cu mine ştiu că nu sunt o persoană care să facă rău, să jignească sau să stânjenească pe cineva.

'Totuşi recunosc faptul că regulile şi standardele după care suntem judecaţi astăzi sunt foarte diferite de cele din trecut. Sunt binecuvântat şi privilegiat cu peste 50 de ani de carieră în operă şi voi păstra cel mai înalt nivel”, a explicat Placido Domingo.

 

 

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter