Poezie emoţionantă pentru Ciprian Polschi, militarul mort în atentatul din Afganistan: „Azi jertfa ta m-a copleşit...”

Publicat pe

Ciprian Ştefan Polschi şi-a pierdut viaţa în atentatul care a avut loc pe 5 septembrie, în Afganistan, iar un militar din Buzău a scris în cinstea colegului său ucis în Kabul o poezie emoţionantă, numită „Erou şi demoni'. Versurile au fost postate pe Facebook şi distribuite de sute de persoane. Ciprian Ştefan Polschi îndeplinea funcția de șofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul şi se afla în misiune din 22 iulie 2019. Ciprian Polschi avea doar 38 de ani, era căsătorit și avea doi copii.

Poezie emoţionantă pentru Ciprian Polschi, militarul mort în atentatul din Afganistan: „Azi jertfa ta m-a copleşit...'Poezie emoţionantă pentru Ciprian Polschi, militarul mort în atentatul din Afganistan: „Azi jertfa ta m-a copleşit...'

Poezia „Erou şi demoni' a fost scrisă de Adrian Dogaru şi postată pe Facebook, în memoria lui Ciprian Ştefan Polschi, militarul ucis într-un atentat în Kabul.

„Erou şi demoni

 

În umbra celor ce conduc

Vremelnic astă ţară,

Eroi necunoscuţi se duc

Umili, tăcuţi, să moară!

 

Şi nu vor fi recunoscuţi

Iar ţara nu-i va plânge,

Deşi din tricolor născuţi

Ei au plătit cu sânge!

 

Va plânge mama disperată

Vor murmura Carpaţii,

Soţia lui indurerată

Copiii şi cu fraţii!

 

Vor curge lacrimi arzătoare

Ascunse-n locuri sfinte,

Se vor trezi să-l inconjoare

Strămoşii din morminte!

 

În rest vor fi comunicate

Şi zeci de vorbe-n vânt,

Ce vor sfida cumplita moarte

Şi pe eroul sfânt!

 

Şi-apoi v-a-ncepe lupta iar

Între mai marii ţării,

N-a fost decât un militar

Şi îl vor da uitării!

 

Eroul nostru va porni

Mâhnit spre zări inalte,

Poporul nu se va trezi

Mişcat ca să tresalte!

 

Azi jertfa ta m-a copleşit

Plângând îţi cer iertare,

Vreau să ne ierţi că ţi-am greşit

Ştiind ce crunt te doare!'

 

Eroul Polschi Ciprian Ştefan, născut în municipiul Buzău, era încadrat ca şofer autostaţie radio în Batalionul 52 Operaţii Speciale „Băneasa-Otopeni'.

„Începând cu data de 22.07.2019, militarul se afla în misiune în teatrul de operaţii din Afganistan, fiind încadrat ca şofer în cadrul Comandamentului de Operaţii Speciale NATO din Kabul. În data de 05.09.2019, pe timpul executării unei misiuni administrative, militarul, cu trei misiuni în acelaşi teatru de operaţii, şi-a pierdut viaţa în urma unui atac cu un autovehicul capcană. Militarul era căsătorit şi avea doi copii', au precizat reprezentanţii Diviziei 2 Infanterie „Getica', citaţi de Mediafax.

Ministrul apărării naționale, Gabriel Leș, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Ciprian-Ștefan Polschi și a înaintat președintelui României propunerea de a-i conferi Ordinul Național 'Steaua României' în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război. 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter