Portrete Subiective: expozitie de fotografie Alex Galmeanu la Reykjavik

Publicat pe

Alex Galmeanu, unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati fotografi romani, va expune in premiera la Reykjavik cel mai recent proiect al sau intitulat Portrete Subiective.

Ana Ularu Expozitia, inclusa in programul de evenimente speciale ale Festivalului International de Film, aduna potrete de regizori si actori romani, pe care fotograful a avut ocazia sa-i intalneasca de-a lungul carierei sale.

In fotografii ii regasim pe Dorian Boguta, Mimi Branescu, Dragos Bucur, Mihai Calin, Tudor Chirila, Maria Dinulescu, Gheorghe Dinica, Madalina Ghitescu, Serban Ionescu, Paul Ipate, Vlad Ivanov, Marius Manole, Medeea Marinescu, Horatiu Malaele, Radu Muntean, Mirela Oprisor, Oana Pellea, Andreea Paduraru, Dorotheea Petre, Florin Piersic Jr, Maria Popistasu, Cristi Puiu, Victor Rebengiuc, Crina Semciuc, Chris Simion, Alex Leo Serban, Ana Ularu, Laura Vasiliu, Andi Vasluianu, Iulia Verdes, Florin & Vlad Zamfirescu.

„Camera fotografica este un personaj in sine, o personalitate incomoda si intimidanta pentru oamenii din fata obiectivului. Sunt insa si momente in care acestia uita de existenta aparatului de fotografiat si reusesc sa ignore conjunctura sedintei foto. Despre acest lucru este vorba si in seria de imagini „Portrete subiective”, despre situatii in care aparatul de fotografiat devine un martor transparent, invizibil, al unuidialog intre fotograf si cel fotografiat. Portretele subiective se nasc si traiesc in acest context.” (Alex Galmeanu)

Vald Ivanov

Pe langa fotografiile a caror profunzime cu siguranta nu va trece neobservata de participantii la festival, expozitia capata greutate si prin prisma spatiului care o gazduieste: Nordic House, unul dintre cele mai prestigioase centre de arta din Reykjavik, este singura cladire din Islanda proiectata de binecunoscutul arhitect finlandez Alvar Aalto in 1965.

Medeea Marinescu

Expozitia va fi vernisata in prezenta fotografului in cadrul Zilei Romaniei – 24 septembrie – si face parte din programul Romania in Focus, organizat de Institutul Cultural Roman din Londra, in parteneriat cu Festivalul International de Film de la Reykjavik, cu scopul de a promova filmul romanesc contemporan, atat de aclamat pe plan international in ultimii ani.

Victor Rebengiuc

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter