Portretele inedite ale celebrităţilor

Publicat pe

Ce credeti ca sunt aceste frumoase imagini cu Amy Winehouse, Angelina Jolie, Printesa Diana sau Rihanna? Nu, nu sunt fotografii, ci desenele in creion ale unui tanar artist britanic pe nume Kelvin Okafor. Fara nici un fel de artificiu digital!

 

Kelvin Okafor a folosit doar creioane, hartie, carbune pentru desen si, bineinteles, o tehnica incredibila, ajungand la o asemenea perfectiune incat imaginile par create pe un computer. Povestea artistului este la fel de senzationala: este un tanar (27 ani)  din nordul Londrei, atat de sarac incat nici nu isi permite sa iasa din casa la o bere cu prietenii… Acesta este si motivul pentru care a preferat sa stea inauntru si sa deseneze!

 

Acum se pare ca, in sfarsit, soarta i-a suras lui Kelvin Okafor, desenele sale fiind expuse la Londons Science Museum, cu un pret de vanzare care poate ajunge pana la 10.000 de lire sterline! Unul dintre portretele sale, cel al Regelui Hussein al Iordaniei a fost achizitionat de vaduva acestuia, Regina Noor.

Ce declara Kelvin Okafor despre tehnica sa de lucru? Inainte de a incepe sa desenez, petrec cateva ore, uneori chiar si cateva zile, analizand chipul din fiecare unghi. De obicei incep cu ochii. Apoi desenez conturul fetei si incep sa lucrez detaliile. Fiind stangaci, incep intotdeauna cu partea stanga.'  Portretele sale sunt rezultatul a sute de ore de munca si au facut multa valva in lumea artistica. Iar daca va intrebati cum se numeste aceasta tehnica inedita, aflati ca numele ei este „foto-realism”!

 

Portretele inedite ale celebrităţilorPortretele inedite ale celebrităţilor

 

Foto: Hepta

 

  

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter