Cum a început povestea de dragoste dintre Maria Ciobanu și Ion Dolănescu și de ce s-au despărțit: "Niciodată n-am suportat ca omul cu care împart patul să mă lovească"

Publicat pe

Povestea de dragoste dintre Maria Ciobanu și Ion Dolănescu a fost una care a atras simpatia tututor fanilor lor, la vremea aceea, și multă lume a regretat despărțirea lor. S-au vehiculat diverse motive pentru care a luat sfârșit relația lor, însă motivul principal l-a spus chiar Maria Ciobanu în urmă cu mulți ani.

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE IULIE, GRATIS, AICI!

Într-un interviu mai vechi, Maria Ciobanu spunea că înainte de a-l iubi pe Ion Dolănescu, îl admira ca artist pentru că ea era măritată și avea un copil mic atunci când el a început să o curteze. Timp de trei ani i-a făcut curte Ion Dolănescu până când Maria Ciobanu a cedat farmecelor lui.

Cum a început povestea de dragoste dintre Maria Ciobanu și Ion Dolănescu și de ce s-au despărțit: "Niciodată n-am suportat ca omul cu care împart patul să mă lovească"Cum a început povestea de dragoste dintre Maria Ciobanu și Ion Dolănescu și de ce s-au despărțit: "Niciodată n-am suportat ca omul cu care împart patul să mă lovească"

Cum a început povestea de dragoste dintre Maria Ciobanu și Ion Dolănescu

Ion Dolănescu și-a împărțit viața cu trei femei, Iustina Băluțeanu, Maria Ciobanu și Margarita Valenciano, și doar una dintre ele i-a fost soție în acte. Însă, cu Maria Ciobanu a avut cea mai zbuciumată și mediatizată relație. Povestea lor de dragoste poate fi cu ușurință scenariu de film.

Despre cum s-au cunoscut și cum a început idila lor povestea Maria Ciobanu într-un interviu pe care l-a acordat pentru Jurnalul Național.

Îmi amintesc că prin 1968 spre 1969 Dolănescu îmi făcea curte. Dar eu eram măritată, o aveam pe Camelia, care avea doi anişori… Nu-l băgam în seamă, dar îmi plăcea cum cântă. În acea perioadă lansase câteva cântece frumoase, precum: „Nu sunt bolovani pe drum'. Îmi plăcea cum cântă, dar, de ce să nu recunosc, nu-mi plăcea ca bărbat', povestea Maria Ciobanu.

„Pe atunci nu mă împăcam bine cu soţul meu, tatăl Cameliei, cel de-al doilea soţ. M-am despărţit de tatăl Leontinei care se purta foarte urât cu mine, Dumnezeu să-l odihnească, apoi, m-am căsătorit cu tatăl Cameliei, şi mi-am dat seama că acesta era foarte gelos.

Mergeam la recepţii de gradul zero, la familia Ceauşescu, unde se înmânau invitaţii nominale. Nu puteam să lipsesc şi nu puteam să mergem împreună. Iar el era extrem de gelos!', adăuga ea.

„La Revelionul 69 spre 70 am cântat cu Ion Dolănescu piesa „Au, lele, vino-ncoa!' denumită şi „Hăulita'. Ne-a însurat lumea de-atunci. Se spunea că mi-am lăsat bărbatul şi m-am măritat cu Ion Dolănescu. Şi nu era aşa atunci…

După ce am început să cânt cu Ion, care s-a ţinut de capul meu vreo trei ani, treptat, prin 1971, ne-am îndrăgostit… Probabil că a fost destinul. Am divorţat, ne-am îndrăgostit, apoi ne-am căsătorit şi s-a născut un băiat, cu care mă mândresc: Ionuţ', a încheiat Maria Ciobanu.

Citește și:Ce sumă uriașă a plătit Simona Gherghe pentru controlul medical al fiicei ei, în Grecia:'Sfatul meu este să…'

Citește și: Cine este Mariana, tânara care seamănă izbitor cu regretata Denisa Răducu:'Sunt identice…'

De ce s-au despărțit Maria Ciobanu și Ion Dolănescu

Când s-a îndrăgostit de Maria Ciobanu, Ion Dolănescu avea 27 de ani și era căsătorit de patru ani cu Iustina Baluteanu, o femeie mult mai mare decât el.

„Era o femeie tare deșteaptă și cu 19 ani mai mare decât mine. M-am combinat cu ea în turnee, pe vremea când eram militar. Ea a cântat prima haulită. Nu prea stăteam în cazarmă. Tot timpul ma duceam acasă la Iustina. Mi se parea ca e cea mai frumoasă femeie. Avea o dantura extraordinară. Am stat șase ani căsătoriți„, spunea Ion Dolănescu.

Aflat în armată, Ion Dolănescu a fost acceptat în Ansamblul Ciocârlia. Atunci a cunoscut-o pe Maria Ciobanu de care s-a îndrăgostit, însă bărbat curtat la vremea aceea, Ion Dolănescu n-a fost statornic în sentimentele sale pentru „ciocârlia muzicii populare românești”.

Era militar in termen. Iar eu eram deja o vedetă. S-a îndrăgostit de mine și, timp de trei ani, mi-a făcut curte. M-a prins și pe mine dragostea. Păcat că dragostea lui a durat atat de puțin„, declara Maria Ciobanu, cu mulți ani în urmă.

Ion Dolănescu a divorțat pentru Maria Ciobanu

Dornic să-și trăiască dragostea alături de Maria Ciobanu, Ion Dolănescu a făcut nuntă cu 'Ciocârlia', chiar dacă ambii erau căsătoriți cu altcineva în acte și nu puteau nici măcar să intre în biserică.

Am divorțat pentru că mă combinasem cu Maria. Așa a fost să fie! Am dat de bani, mi-am cumpărat casa și am luat-o la mine, împreună cu fetele și cu mama ei. (…) La Persinari au venit peste 50.000 de oameni din toată țara. Am jucat nuneasca în curtea bisericii. Ca să ieșim din curte, a trebuit să ne suim amândoi pe un cal alb„, a dezvaluit Dolanescu demult.

Eu n-am vrut să joc la nuntă. Ce rost avea, dacă noi nu ne cununasem? M-a bodogănit și mi-a zis că, dacă nu vin, își găseste altă nevastă. Eu am vrut să ne luăm legitim, dar el nu și pace”, declara Maria Ciobanu, în timp ce artistul susținea că ea a fost cea care nu a vrut.

Din 1971 până în 1974, cei doi artiști s-au iubit și au locuit împreună, iar cariera lor muzicală mergea din ce în ce mai bine, devenind cel mai iubit cuplu de interpreți de la acea vreme.

„Ce-am făcut noi, n-a făcut nimeni în Țara Românească. Am cântat niște hăulite. Veneau românii cu miile să ne asculte. Se urcau și în copaci ca să ne vadă mai bine. (…). Când mergeam la spectacole, ne asaltau țăranii cu o gramadă de propuneri să cântăm la nunți. Nu mai aveam pe ce să scriem și notăm, pe cutia de chibrit, data ăi comuna unde urma să aibă loc cântarea. Se închina Ioana Radu, nu-i venea a crede! Era să mor de două ori călcat în picioare de admiratori„, povestea Dolănescu.

De ce se certau Maria Ciobanu și Ion Dolănescu

Deși pe scenă erau cuplul perfect, acasă se iscau certuri din orice nimic.

„Îmi plăcea să mă protejeze, ca pe un copil. Așa ar trebui să procedeze orice femeie cu bărbatul ei. Îi spuneam să-mi facă un ceai și ea zicea repede: „Eu sunt Maria Ciobanu!”. „Si eu, Ion Dolanescu! Si, ce-i cu asta?”„, spunea Ion Dolănescu.

La rândul ei, Maria Ciobanu a vorbit despre neînțelegerile pe care le aveau, iar declarațiile ei sugerează că despărțirea s-a produs pentru că nu a putut să treacă peste violența fizică.

Niciodata n-am suportat ca omul cu care împart patul să mă lovească. Nu le doresc nici dușmanilor mei să treacă prin ce-am trecut eu. Am suferit foarte mult. L-am divinizat pe Ion Dolanescu. Cum să mai țin acum la omul care mi-a luat copilul?

Dumnezeu e mare și ne iartă pe toți. Și eu l-am iertat pe tatăl copilului meu. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că m-a înzestrat cu talent și am putut să-mi câștig singură existența„, spunea artista cu mulți ani în urmă.

Chiar dacă Maria a iertat, Ion Dolănescu nu a putut să treacă peste faptul că ea l-a părăsit.

Acum pot spune că Maria Ciobanu nu mi-e indiferentă. Dar o singură data ierți o femeie! Când a plecat i-am spus: „Ține minte, dacă pleci, n-ai să mai calci pragul ăsta înapoi!””, spunea el.
 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter