Prințul Filip, soțul suveranei Marii Britanii, se retrage din activitate după zeci de ani de gafe monumentale

 Oana Pantazi
.

La 96 de ani, Philip, prințul consort al Reginei Marii Britanii, se retrage din activitate, renunțând la îndatoririle sale oficiale. De-a lungul timpului, acesta a fost renumit nu doar pentru sprijinul necondiționat pe care i l-a acordat soției sale, Regina Elisabeta a II-a, de-a lungul celor 60 de ani de căsnicie, ci și pentru gafele sale monumentale, care, cele mai multe, sunt demne de un show de stand-up comedy. Paleta de gafe a prințului consort a atins toate laturile socio-umane, de la politică la artă și de la femei cu sânge albastru la aborigeni din Papua Noua Guinee, Filip nefăcând discriminare în nicio privință. Iată doar câteva dintre perlele prințului!

 

Citește și: Regele Felipe al VI-lea, Regina Letitia și fiicele lor, în vacanță la Palma de Mallorca. Ce familie regală frumoasă are Spania!

 

Cu ce faci gargară, cu pietricele?' – l-a întrebat pe Tom Jones după un concert de-al său.

 

O enormă risipă de spațiu' – a comentat acesta la inaugurarea noului sediu al ambasadei britanice la Berlin, care costase peste 20 de milioane de euro.

 

Nu-i așa că majoritatea vă trageți din pirați?' – a întrebat el, ingenuu, în timpul vizitei în Insulele Cayman, în 1994.

 

Declar chestia asta deschisă, indiferent ce-o fi' – în timpul vizitei în Canada, în 1969.

 

Arătați de parcă v-ați pregăti de culcare' – către președintele Nigeriei, îmbrăcat în haina tradițională.

 

Cum îți tii elevii departe de cârciumă, până trec examenul?' – unui instructor auto scoțian în 1995.

 

Ești femeie, nu-i așa?' – către o localnică ce i-a oferit un cadou, în Kenia, în 1984.

 

Ai reușit să scapi nemâncat?' – l-a întrebat pe un student britanic care emigrase în Papua Noua Guinee, în timpul vizitei oficiale din 1998.

 

Dacă are patru picioare și nu e scaun, dacă are două aripi și zboară, dar nu e aeroplan, dacă înoată și nu e submarin, chinezii îl mănâncă' – cu ocazia unei vizite la World Wildlife Fund, cea mai importantă organizație care luptă pentru salvarea și conservarea speciilor, în 1986.

 

Deci cine e drogat aici? El arată de parcă ar fi drogat' – către un membru in vârstă de 14 ani al unui club al tinerilor din Bangladesh, în 2002.

 

Dacă un bărbat îi deschide ușa de la mașină soției sale, fie este o mașină nouă, fie este o soție nouă.'

 

Dacă nu trage pârțuri și nu mănâncă fân, atunci nu e ceva să o intereseze' – despre Prințesa Anne, fiica sa, mare iubitoare de cai.

 

Arată ca chestiile alea pe care le aduce fiică-mea acasă de la școala de artă' – la o expozitie de arta etiopiană primitivă, în 1965.

 

Oamenii cred că aici e un sistem de clasă rigid, dar știm unii duci care s-au însurat cu fete din cor. Unii s-au însurat chiar cu americance' – a comentat el în 2000.

 

Femeile britanice habar n-au să gătească' – a declarat el la Scottish Women Institute, în 1961.

 

Dacă mai stai mult pe-aici, o să te întorci acasă cu ochii oblici' – l-a avertizat pe un student britanic, în timpul unei vizite în China.

 

O vorbă din popor spune că, dupa foc, cea mai mare nenorocire e apa. Înca mai uscăm Castelul Windsor' – i-a consolat' el pe supraviețuitorii atentatului cu bombă de la Lockerbie.

20 noiembrie 1947 – ziua în care Elisabeta a II-a și Prințul Philip și-au unit destinele.20 noiembrie 1947 – ziua în care Elisabeta a II-a și Prințul Philip și-au unit destinele.

Oana Pantazi
Foto: Hepta, Northfoto

 

  

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton