Prinţul William a vorbit în premieră despre comunitatea LGBT: „Mi-aş susţine copilul dacă ar fi gay”

Publicat pe

Prinţul William al Marii Britanii a vorbit în premieră despre comunitatea LGBT şi a declarat că şi-ar „susţine în totalitate' copiii dacă ar fi gay. Viitorul rege al Marii Britanii a recunoscut, însă, că s-ar îngrijora din cauza „presiunilor suplimentare' la care ar fi supuşi. Prinţul William se teme că aceştia ar putea fi 'persecutați' pentru că sunt moștenitori ai tronului. 

Prinţul William a afirmat că s-a gândit la acest lucru de când a devenit părinte. „Mi-aş fi dorit să fi trăit într-o lume în care acest lucru este normal şi cool, dar în mod special pentru familia mea şi poziţia în care suntem, nu sunt aşa de sigur', a afirmat el.

Prinţul William al Marii Britanii a vorbit despre comunitatea LGBT în fața unui grup de tineri care au fost dați afară din casă de părinți din cauza orientării lor sexuale. William (37 de ani) a mărturisit că a discutat recent, pe acest subiect, cu soția sa, Kate.

Un tânăr homosexual, care nu a dorit să-i fie dezvăluită identitatea, l-a întrebat pe William: 'Dacă unul dintre copiii tăi, cândva, în viitor, îți va spune: 'sunt gay sau sunt lesbiană', cum ai reacționa?'. Prințul a declarat: 'Evident, din partea mea nu va fi nicio problemă'.

Organizaţia Albert Kennedy susţine tinerii LGBT care sunt în pericol de a rămâne pe străzi.

Ducele a afirmat că ar susţine „orice decizie' ar lua copiii săi, însă a adăugat: „Mă îngrijorează ca părinte. Câte bariere vor fi, cuvinte pline de ură, persecuţie şi discriminare, aceste lucruri mă îngrijorează', a afirmat el, conform news.ro care citează BBC.

„Însă ţine de noi toţi să încercăm să schimbăm aceste lucruri şi să ne asigurăm că ele devin elemente ale trecutului', a adăugat prinţul.

El şi-a exprimat şocul cu privire la un atac recent asupra a două femei gay într-un autobuz din Londra, declarând: „Am fost revoltat'.

Tim Sigsworth, directorul executiv al organizaţiei Albert Kennedy, a declarat că afirmaţiile ducelui vor face „o mare diferenţă'.

Sigsworth a declarat: „Eu am fost respins de mama mea şi ideea că viitorul monarh spune că îşi va susţine copiii dacă vor fi persoane LGBT este un mesaj pentru întreaga societate, un mesaj că avem nevoie de susţinere şi trebuie să dăm putere persoanelor LGBT'.

Prinţul William are trei copii: George (5 ani), Charlotte (4 ani) și Louis (1 an).

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe viva.ro