Reduceri de toamnă: 3 cumpărături inteligente care te vor ajuta să renunţi la sală în favoarea naturii

Publicat pe

Se spune că românul îşi face vara sanie şi iarna car. Cu toate astea, sezonul de reduceri de la sfârşitul toamnei nu trebuie ratat, pentru că este momentul perfect pentru a face unele achiziţii ideale pentru un început de an mult mai activ.

În următoarea perioadă suntem mult mai atente la bijuterii, la paltoane şi chiar la rochii pentru petrecerea de Crăciun de la firmă sau pentru noaptea de Revelion, dar nu ar trebui să scăpăm din ochi ocazia de a ne pregăti din timp pentru… primăvară.

Dacă anul acesta nu ai ieşit suficient de mult în natură şi toate exerciţiile fizice de care ai avut parte au fost la sala de sport, e o idee bună să îţi faci planuri pe termen lung, începând cu anul viitor. Uite câteva idei de cumpărături reduse în această perioadă:

1. Echipament de drumeţie

Una dintre cele mai bune idei pe care le poţi avea – pentru sănătatea corpului tău şi pentru aerisirea minţii, dacă simţi că nivelul de stres este uneori prea mare – este să cobori de pe tocuri şi să le înlocuieşti cu o pereche de ghete de drumeţie. Nu vorbim aici de alpinism sau de escaladă, ci doar de plimbări lungi pe poteci de munte, alături de prieteni sau de jumătatea ta. Abia când vei ieşi din mijlocul oraşului vei realiza ce efecte benefice are o simplă plimbare în natură.

Excursiile în aer liber sunt benefice pentru inimă, pun în mişcare sângele, antrenează muşchii şi ajută la controlul caloriilor, aşa că data viitoare când vei vrea să ieşi în natură, lasă maşina mai departe. Ai nevoie de echipament potrivit, în schimb: ghete de drumeţie, pantaloni outdoor, un hanorac sau un polar şi chiar un băţ de trekking care să te ajute la urcuş. Drumeţia e una dintre activităţile pe care le poţi face în orice perioadă a anului, aşa că profită de reduceri ca să-ţi completezi echipamentul.

2. O bicicletă

Toamna este anotimpul potrivit pentru a-ţi completa echipamentul sportiv şi cu o bicicletă, pentru că magazinele de profil fac loc schiurilor şi ţinutelor pentru sporturile de iarnă, preţurile scad drastic şi poţi prinde o ofertă perfectă de Black Friday. Aşa că, dacă ţi-ai dorit să schimbi bicicleta de la sală cu una adevărată, cu care poţi să ieşi în natură – sau chiar să mergi la lucru – acum este momentul potrivit.

Mersul pe bicicletă are un impact benefic asupra organismului şi nu pune atâta presiune pe corpul tău ca joggingul, de exemplu.

Trebuie, în schimb, să alegi un model potrivit pentru tine. Găseşti biciclete de dama pentru plimbări lejere în parc, dar şi pentru trasee montane, dacă vrei să îmbini drumeţiile cu ciclismul. Oricare ar fi planurile tale, o bicicletă este un mijloc de transport şi o metodă bună de antrenament, o soluţie care combină perfect exerciţiile fizice – poţi renunţa fără regrete la leg day – cu distracţia şi utilitatea.

3. Role

Nu este niciodată prea târziu să pui rolele în picioare, aşa că ia în calcul şi achiziţionarea unei perechi de role. În această perioadă, preţurile sunt reduse chiar şi până la jumătate faţă de preţurile obişnuite din sezonul de primăvară, aşa că nu vei avea senzaţia că ai cheltuit o avere pe un moft.

Odată ce le-ai cumpărat, ai de aşteptat câteva luni până când le vei putea scoate la plimbare, în parc, dar în cazul în care iarna este una blândă, le poţi folosi chiar şi când e mai rece afară.

Vei avea numai de câştigat: plimbările pe role sunt considerate chiar mai eficiente decât plimbările şi alergatul atunci când e vorba despre îmbunătăţirea condiţiei fizice. Întăreşte muşchii coapselor şi lucrează fesele şi şoldurile, iar efortul depus pentru a-ţi păstra echilibrul acţionează şi asupra altor categorii de muşchi – ai spatelui, de exemplu.

Aşadar, dacă ai planuri mari pentru sănătatea ta şi vrei să petreci de-acum încolo mai mult timp în aer liber şi în natură, e timpul să-ţi faci lista de cumpărături de pe acum şi să beneficiezi de reducerile de sezon din această perioadă.

Sursa foto: Shutterstock

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter