Reportaj in jungla africana: Andreea Marin pleaca in Ciad

Publicat pe

Andreea Marin, care va reveni din 1 iunie pe micile ecrane cu campania “Trezeste Romania” la Realitatea Tv, pleaca in inima junglei africane, pe urmele unui personaj fascinant: un medic stomatolog din Medias, care ajuta oamenii din intreaga lume.
 

Andreea Marin Banica revine pe micile ecrane asa cum ne-a obisnuit : cu subiecte interesante axate in jurul ideii de caritate. De aceasta data este vorba de un medic stomatolog roman din Medias, care pleacă in tari precum Brazilia, Nepal, Ruanda, Ciad pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie de ingrijire medicala si nu au acces la ea.

„M-am intrebat de ce a ales sa isi practice meseria in cele mai indepartate colturi ale lumii, condus de un altruism fara limite. Raspunsul lui a fost simplu: ‘pentru ca acolo locuiesc acesti oameni lipsiti de ajutor’, spune Andreea Marin Banica.

Ca sa economiseasca bani, pe care i-ar putea folosi pentru medicamente, si pentru a putea traversa mai repede distantele dintre sate, medicul si-a luat licenta de pilot. In felul acesta, ajunge mai repede la cei care au urgent nevoie de el. Stomatologul a ajuns in Ciad, de cateva zile, iar Andreea il va intalni in inima Africii, pe 11 mai.

„Sunt curioasa sa vad ce se petrece in locul ales de el, aflat in jungla din Ciad. Vreau sa inteleg cum reuseste sa ii faca pe oamenii astia, de la capatul lumii, din mijlocul salbaticiei, sa aiba incredere in el, sa se lase pe mana lui, sa creada ca el este capabil sa le rezolve problemele medicale'.

Medicul din Medias, al carui nume si a carui poveste le veti afla pe 1 iunie, e numai unul dintre romanii ale caror idei, fapte, actiuni au facut-o pe Andreea Marin Banica sa ii aleaga pentru a fi prezentati in cadrul campaniei „Trezeste Romania!'.

„Exista oameni care au idei, nu doar pentru ei insisi, ci si pentru altii, oameni potriviti la locul potrivit, pe care nu stim sa ii pretuim indeajuns la noi acasa. Intr-o perioada in care media pune accent pe tot ce se intampla negativ in tara asta, e timpul sa asezam valoarea acolo unde ii e locul. Numai oamenii cu atitudini pozitive pot scoate Romania din stagnarea in care se afla', a mai subliniat Andreea Marin Banica inaintea noului ei periplu african.

 

dinpopor.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter