Salariul lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei. Cu cât câștigă mai mult decât Gabriela Firea

Publicat pe

După ce a pierdut funcția de primar al Capitalei, Gabriela Firea a declarat că primea în fiecare lună un salariu de 13.000 de lei. Ulterior, toată lumea a fost curioasă să afle cât câștigă Nicușor Dan pe același post și, se pare că reprezentantul USR are un salariu mai mare decât fosta sa contracandidată.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Din 27 septembrie, Nicușor Dan este noul primar al Capitalei, acesta detronând-o pe Gabriela Firea după un singur mandat. Deși s-a speculat mult pe tema salariului pe care îl încasează edilul Bucureștiului, se pare că acesta nu este neapărat în concordanță cu atribuțiile care îi revin.

Salariul lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei. Cu cât câștigă mai mult decât Gabriela FireaSalariul lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei. Cu cât câștigă mai mult decât Gabriela Firea

În comparație cu Gabriela Firea, noul primar, Nicușor Dan ar câștiga, conform informațiilor impact.ro, aproximativ 4.000 de euro, asta însemnând cam 20.000 de lei pe lună. Mai mult cu 7.000 de lei, decât Gabriela Firea.

Totuși, Nicușor Dan nu câștigă cel mai mare salariu din Primărie. Potrivit aceleiași surse, în comparație cu noul primar, Nicușor Dan, un funcționar din Primăria Capitalei are pe lună un salariu de 18.148 de lei. La această sumă se adaugă sporul de condiții vătămătoare.

Suma aferentă acestui spor este de 2.319 lei. Dacă facem un calcul matematic simplu, aflăm că funcționarul are un venit total de 20.467 de lei.

Citește și:

Teo a vorbit despre salariul de la Kanal D, după ce s-a zvonit că ar câștiga 20.000 de euro lunar: „Sunt plătită decent!'

Ce salariu are Maia Morgenstern. Actrița a strâns o avere colosală!

Andreea Esca a dezvăluit cât a fost primul salariu, prima oară când s-a angajat. Ce și-a cumpărat din banii câștigați

Grila de salarizare din Primăria Capitalei

Cu toate astea, actuala grilă de salarizare din Primăria Capitalei este una peste media salariilor din România, ceea ce îi mulțumește, spunem noi, pe angajații primăriei. În cele ce urmează vă prezentăm grila de salarizare, aflată de Impact.ro:

  • Primarul general – 20.000 de lei;
  • Secretarul general – 18.148 de lei, la care se adaugă sporul de condiţii vătămătoare în valoare de 2.319 de lei;
  • Director general adjunct – 17.687 de lei, plus spor de condiţii vătămătoare în valoare de 2.260 de lei;
  • Un consilier juridic superior – 10.613 de lei, plus spor de condiţii vătămătoare în valoare de 1.356 de lei;
  • Un consilier juridic debutant – 5.384 de lei, la care se adaugă sporul de condiţii vătămătoare în valoare de 688 de lei;
  • Stenodactilograful – câştigă între 2.462 (debutant) şi 4.322, plus sporuri de condiţii vătămătoare în valoare de 500 de lei;
  • Șef de depozit – 4.262 de lei, plus un spor de peste 500 de lei;
  • Paznic – 4.000 de lei, la care se adaugă sporul de peste 500 de lei;
  • Șofer – câștigă între 3.000 şi 4.000 de lei.

Primarul Nicușor Dan locuiește cu chirie

Despre Nicușor Dan se știe că locuiește cu chirie împreună cu soția și cu fiica în sectorul 5. În ultima sa declarație de avere figura o mașină Citroen, fabricată în 1986, și un teren intravilan la munte, în zona Cioplea, care a fost achiziționat în urmă cu 13 ani, parțial prin credit ipotecar. Acesta are 7.460 mp.

La capitolul sume de bani în conturi, de precizat ar fi că are 9.000 de euro dar și datorii care se ridică la 85.000 de euro. Tot referitor la datorii, deputatul trecea, anul trecut, două credite de la Garanti Bank, unul în valoare de 27.000 de euro, scadent în 2020, şi altul de 63.800 de euro, scadent în 2032.

De asemenea, Nicușor Dan a primit din donaţii nu mai puțin de 81.000 de euro. Din suma totală, 76.000 de euro au fost oferiți de Florin Talpeş, fondatorul Bitdefender, potrivit adevarul.ro.

Sursa foto: Hepta, Facebook

 
dinpopor.ro
gsp.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă