Sansa la viata, sansa la noi amintiri

Publicat pe

Compania Procter&Gamble a lansat cea de a doua editie a campaniei „Sansa la viata, sansa la noi amintiri”, editie care isi propune sa continue demersurile initiate in 2008 pentru salvarea copiilor cu malformatii cardiace.

Acest lucru se va face prin infiintarea unei sectii de cardio-chirurgie pediatrica la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Maria Sklowska Curie' din Bucuresti, prin intermediul unui parteneriat intre Procter&Gamble, Spitalul „M. S. Curie' si Ministerul Sanatatii.

Sansa la viata, sansa la noi amintiri

Campania din acest an se va derula intre 2 septembrie si 30 noimebrie si are ca obiective dotarea clinicii de la Spitalul „M. S. Curie', informarea parintilor, a medicilor de familie si a specialistilor, cu scopul depistarii precoce a malformatiilor cardiace congenitale in vederea diagnosticarii din timp si a initierii tratamentului adecvat.

In Romania exista o singura clinica specializata in chirurgie cardio-vasculara pediatrica: Institutul de Boli Cardiovasculare si Transplant din Targu-Mures, care nu face fata insa celor 900 de copii care ar trebui operati in primul an de viata dintre cei 1000-1200 care se nasc in fiecare an cu malformatii cardio-vasculare grave.

Pentru editia din 2009, Procter&Gamble isi propune ca, pana la sfarsitul campaniei, sa realizeze o donatie de minim 1.200.000 RON, fondurile provenind din vanzarea produselor P&G participante la campanie: Ariel, Bonux, Tide, Lenor, Fairy, Mr Proper, Pampers, Pampers Wipes, Always, Wash&Go, Head&Shoulders, Pantene, Gillette blades&razors si Blend a med. Toate aceste produse vor fi marcate cu insemnele campnaiei.

Pentru inceput, echipa medicala care va opera in noua sectie va fi o echipa din Leicester, UK, condusa de doctorul Adrian Crucean, dar pana la finalizarea structurii de personal, se vor realiza colaborari si cu alti medici: dr. Catalin Badiu, cardiochirurg la M¼nchen, Germania, dr. Dragos Predescu, specialist cardiologie interventionala, Toronto, Canada, dr. Alin Nicolescu, cardiolog pediatru, Spitalul Fundeni, Bucuresti.

Pentru mai multe informatii, accesati site-ul www.sansalaviata.ro.
 

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter