Scurtmetrajul românesc “Trece și prin perete”, premiat la Cannes

Publicat pe

Singura producţie românească selecţionată în acest an la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes, scurtmetrajul independent  Trece şi prin perete'  realizat de Radu Jude, a fost recompensată cu Menţiunea Specială a Juriului secţiunii Quinzanne des Réalisateurs' .

 

Trece si prin perete1

 

Regizorul Radu Jude a revenit la Cannes în 2014 cu noul scurtmetraj după ce filmul O umbră de nor' a avut premiera mondială anul trecut în cadrul aceleiaşi secţiuni.

 

Trece şi prin perete' este o adaptare liberă după povestirea În magazie' de A.P Cehov, avându-i în distrbuţie pe Sofia Nicolaescu, pe care publicul o va recunoaşte din multipremiatul lungmetraj „Toată lumea din familia noastră' (regia Radu Jude), Ion Arcudeanu, Marcel Horobeţ, Gabriel Spahiu şi Alecu Jude.

 

Scurtmetrajul este o producţie 100% independentă realizată de Micro Film în coproducţie cu Mitra Film şi Motion Picture Management, iar producători sunt Radu Jude şi Ada Solomon.

 

Radu Jude este regizorul scurtmetrajelor câştigătoare a numeroase premii „Lampa cu căciulă” şi „Alexandra”. Lungmetrajul de debut, „Cea mai fericită fată din lume”, a fost distins cu premiul CICAE la Festivalul de la Berlin, premiul FIRESCI la Festivalul de la Sofia, premiul pentru cel mai bun scenariu la B-EST International Film Festival şi premiul FIPRESCI la IndieLisboa.

 

 Radu Jude1

 

În prezent, regizorul Radu Jude se pregăteşte de cel de-al treilea lungmetraj Aferim!', film care va intra în producţie la mijlocul lunii viitoare. În plus, regizorul are în pregătire şi un alt proiect cinematografic: Inimi cicatrizate', o adaptare după Max Blecher.

 

'Quinzaine des Réalisateurs' este o secţiune specială din cadrul Festivalului de Film de la Cannes, care are ca scop prezentarea varietăţii de expresie din cinematografia mondială. De-a lungul timpului, în cadrul secţiunii Quinzane des Réalisateurs' au fost prezenţi regizori precum Werner Herzog, Martin Scorsese, Michael Haneke, Jim Jarmush, Luc şi Jean-Pierre Dardenne.

 

 

 

 

 

substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter