Simona Halep are un tic pe care sigur nu l-ai observat! Psihologul explică acest gest: totul se trage din copilărie

Publicat pe

Numele Simonei Halep a fost recent pe buzele tuturor, fiind prima sportivă din România care a câștigat Trofeul de la Wimbledon. Și pentru că fotografiile tenismenei au devenit virale pe internet, nu am putut să nu observăm că Simona apare în multe ipostaze cu limba scoasă… Iată care este misterul acestui tic!

 

Cu toții ne-am „copilărit” nu o dată, de-a lungul timpului, din motive care mai de care mai diferite… Devii glumeț când încerci să socializezi, ilar când ești îndrăgostit, faci gesturi amuzante când vrei să ieși în evidență sau chiar să enervezi pe cineva. Și, evident, de asta nu a fost scutită nici Simona Halep, poate unul dintre cei mai serioși și cu capul pe umeri oameni. Cu toate astea, ca oricare dintre noi, marea sportivă are și ea momentele ei de defulare din când în când.

Ca atare, Simona Halep are obiceiul, devenit deja un tic, ca în urma unor momente tensionate sau în clipele de bucurie întensă să scoată limba. Acest lucru se întâmplă cu sau fără intenție, dar de fiecare dată tenismena este extrem de simpatică. Iată ce spune specialistul despre această manifestare!

Ce spune psihologul despre ticul Simonei Halep

„Persoanele familiarizate cu zona de dezvoltare personală, psihologie, cu siguranță au auzit de noțiunea de copil interior, și aproape că a devenit clișeu să tot spui ori să ți se spună să ai grijă de copilul tău interior. Numai că… nu există un singur copil interior, ci o întreagă gașcă! Avem copilul vulnerabil, cel care se simte trist, dezamăgit, abandonat, lipsit de afecțiune și care are nevoie de iubire, de atenție, să se simtă important.

Când nevoile lui nu sunt îndeplinite, se creează o răscoală și poate apărea copilul furios care cere iubire într-un mod puțin mai abrupt, ori copilul indisciplinat sau copilul impulsiv care nu are răbdare, are toleranță scăzută la frustrare, vrea să i se îndeplinească dorința pe loc. Dar există și copilul fericit care este vesel, jucăuș, spontan, trăiește plăcerea, bucuria, își exprimă sentimentele. Cum se manifestă acest copil fericit? În multiple feluri. Oricui i s-a întâmplat să țopăie de fericire, să țipe, să aplaude, să ridice brațele în aer, să facă un dans caraghios ori să scoată limba. Doar așa procedează copiii, nu?

Chiar dacă ai și 30-40-50 de ani, ți s-a activat modul de copil fericit. Un bun exemplu sunt competițiile sportive când câștigă favoritul tău și ajungi de bucurie să te îmbrățișezi cu necunoscuți, care îți împărtășesc frenezia, dar zici că sunt cei mai buni prieteni ai tăi și vă știți de-o viață. Mai mult, victoria sportivă le permite bărbaților să intre în modul de copil fericit și să-și manifeste emoțiile, chiar să plângă, acum au voie'. Asta într-un context social care ne-a învățat (greșit!) că bărbații sunt puternici și numai femeile au emoții sau e ok ca numai ele să și le exprime. Care este ținta fiecăruia? Să ne accesăm mai mult copilul fericit și ipostazele care ne aduc bucurie și stare de bine”, spune Cătălina Cristescu, psihoterapeut.

Foto: Instagram, captură video

Simona Halep are un tic pe care sigur nu l-ai observat! Psihologul explică acest gest: totul se trage din copilărieSimona Halep are un tic pe care sigur nu l-ai observat! Psihologul explică acest gest: totul se trage din copilărie
 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter