Ştefan Câlţia şi Ana Wagner la vernisajul expoziţiei Grădina dintre ape

Publicat pe

Vernisajul expoziţiei Grădina dintre ape a avut loc la showroomul Wagner Maison de la Porcelaine, din Cotroceni în parteneriat cu galeria Posibilă. 

 

Grădina dintre ape' este o colecţie de porţelanuri pictate manual şi desene care descriu armonia redescoperită într-un fragment de natură. Este un spaţiu populat cu îngeri, cu plante a căror delicateţe este minuţios conturată şi creaturi închipuite pe porţelan de Ştefan Câlţia, cunoscut pentru atenţia şi dragostea de natura şi de Ana Wagner, artista cunoscută în special prin pictura pe porţelan.

 

Grădina dintre ape' a apărut pe parcursul a mai bine de un an de colaborare dintre Ştefan Câlţia şi Ana Wagner. Fiecare a transpus pe suportul nobil al porţelanului trăirile cele mai intime ce ţin de descoperirea sau redescoperirea unor detalii din natură, din universurile personale.

 

Ştefan Câlţia a decorat plăci din porţelan folosind motive vegetale inspirate de flora de pe dealurile Şonei, satul copilăriei sale. Grădina dintre ape a existat cu adevărat la Şona, este un petic de pământ  mărginit de apele Oltului. Grădina copilăriei scăldată de apele Oltului a devenit astăzi 'Grădina dintre ape', un spaţiu senin, armonios şi binecuvântat, regăsit şi transpus cu har pe hârtie şi porţelan.

Ştefan Câlţia se întoarce în Grădina de altădată învecinată cu Oltul, pe care o descrie în cuvinte, după ce a povestit-o în pictură: 'În grădina dintre ape, în umbra sălciilor mari răsturnate peste râu, bucăţi nestatornice de cer se amestecă cu peşti într-un nesfârșit joc. Culcat în adâncul râului, în palme cu cleni atârnaţi de nori, privesc pulberea aurie alergată de lumină printre rădăcinile subţiri unduite de apă.'

Ştefan Câlţia şi Ana Wagner la vernisajul expoziţiei Grădina dintre ape   Ştefan Câlţia şi Ana Wagner la vernisajul expoziţiei Grădina dintre ape

Foto: PR

 

  

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter