Tatăl Deliei Matache, șocat de previziunile părintelui Gherasim despre familia sa: "M-am blocat"

Publicat pe

Tatăl Deliei Matache a fost șocat de previziunile părintelui Gherasim, inclusiv despre fiica sa și alți membri ai familiei, și a decis să se călugărească. Au trecut 15 ani de când tatăl Deliei Matache a plecat de acasă pentru a-și dedica întreaga viață lui Dumnezeu.

CITEȘTE TOATĂ REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

În anul 2014, tatăl Deliei Matache a avut o întâlnire cu părintele Gherasim care i-a schimbat întreaga viață. Mai târziu, Ion Matache a decis să plece de lângă familia lui, a ajuns la o mănăstire de la Muntele Athos și a ales să se călugărească.

Tatăl Deliei Matache, șocat de previziunile părintelui Gherasim despre familia sa: "M-am blocat"Tatăl Deliei Matache, șocat de previziunile părintelui Gherasim despre familia sa: "M-am blocat"

Tatăl Deliei Matache, șocat de previziunile părintelui Gherasim despre familia sa

Ion Matache a mărturisit acum ceva timp că a fost de-a dreptul șocat în momentul în care a intrat în biserică pentru prima dată, iar preotul Gherasim i-a rostit numele și, ulterior, pe cele ale fiicelor și soției sale.

„Până la 40 de ani, eram ateu. Abia atunci am învăţat „Tatăl Nostru”. Era în anul 2004, când am luat contact pentru prima oară cu biserica.

Un prieten de-al meu mi-a povestit despre un preot din Piatra Neamţ, iar după ce l-am cunoscut pe acesta, viaţa mea s-a schimbat. Am ajuns la părintele Gherasim, am intrat în sala de mese, unde se făcea rugăciunea.

Eram nou-venit în grup. În momentul în care mi-a rostit numele, apoi pe cele ale fetelor mele şi pe al Georgetei, deşi atunci mă văzuse prima oară, m-am blocat' – povestea tatăl Deliei, acum ceva timp, pentru Libertatea.

Citește și: Iubita lui Putin, la un pas să fie expulzată din Elveția.Activiștii au strâns 30.000 de semnături

Citește și: Serghei Lavrov, ministrul de Externe rus, despre negocierile cu Ucraina:’Există speranțe pentru un compromis’

Ce relație are Delia Matache cu tatăl ei

Delia Matache nu a fost foarte apropiată de părinții ei în copilărie, spunând că relația dintre ei a fost mai mult rece. Artista a declarat că tatăl ei și-ar fi dorit ca ea să îmbrățișeze mai mult credința și să fie mai apropiată de Dumnezeu.

„Eram apropiaţi, dar nu era genul de apropiere pe care o ai azi. De exemplu, acum cu mama şi cu tata am altă apropiere, sunt alţi oameni. Atunci nu aş spune că erau la fel. Acum, da, sunt mai umani, mai calzi. Normal că se schimbă tipul de relaţionare în momentul în care tu eşti super stabilizat şi eşti bine, normal că se simt mândri.

Bine, tatălui meu, care e foarte credincios, i-ar plăcea să fiu şi eu credincioasă, deci pe partea asta cred că e nemulţumit. Dar da, avem o relaţie bună, îi ajut, cum să nu fie mulţumiţi?!', spunea Delia în urmă cu ceva timp.

La rândul său, tatăl Deliei declara că și-ar dori ca fiica lui să se îndrepte către Dumnezeu.

„Mi-ar plăcea să se îndrepte şi să se apropie de Dumnezeu. Pentru un om care trăieşte în showbiz e mai greu, aşa, dintr-o dată.  Delia  crede în Dumnezeu, dar nu are timp de biserică. Când era în clasa întâi se ducea la Patriarhie şi pupa toate icoanele. Apoi a zburat puiul, face şi ea ce vede în lume', a povestit tatăl artistei.

Însă, Delia a declarat că nici ea și nici Răzvan nu are sunt persoane credincioase.

„Noi nu suntem credincioşi, nici eu, nici Răzvan. Mi-ar plăcea să fiu, să vorbesc cu Dumnezeu când am probleme. Noi nu prea credem. Tata este aşa, el a fost la Muntele Athos, acum este aici în ţară. S-a întors. Nu semăn cu el', a mărturisit Delia Matache.

Ce boală are tatăl Deliei Matache

Ion Matache a trăit mulți ani ca un călugăr pe Muntele Athos. Când s-a întors acasă, în România, el s-a confruntat cu mari dureri la piciorul pe care l-a fracturat în perioada în care a stat la mănăstire. În 2015, au apărut dureri mari în zona pelviană și timp de trei ani, tatăl cântăreței a încercat să se trateze acasă.

Când situația s-a agravat, el a mers la spital și a fost internat la Spitalul Sfântul Ioan' din București. Aici, bărbatul a fost supus unei operații la rinichi, de unde i s-a extirpat o tumoră, dar şi organul afectat. În total, trei intervenții a suferit fostul soț al Ginei Matache – ultima a fost în primăvara lui 2018.

„Suntem legați de mâini și de picioare, ce-o vrea Dumnezeu. E boală autoimună. Si e greu când te uiți la om și nu știi cum să îl ajuți. Boala asta nu este deloc ușoară. Are dureri', spunea în urmă cu doi ani mama Deliei.

 
substantial.ro
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter