Post de televiziune amendat pentru difuzarea unui videoclip cu Pink, în care era un ”dans homosexual”

Publicat pe de Alina Dan

Cenzura în Turcia atinge noi cote ale absurdului. Recent, un post de televiziune a fost amendat pentru că a difuzat un videoclip cu Pink, în care, spun cenzorii, există un 'dans homosexual. 

Postul de televiziune AS TV a fost amendat cu 17.000 de lire turcești de Consiliul Suprem de Radio și Televiziune din Turcia (RTUK) – corespondentul Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) de la noi – pentru difuzarea videoclipului 'Secrets', despre care susține că ar conține 'elemente de dans erotic de natură homosexuală' și a fost difuzat la ore la care tinerii și minorii au acces la televizor și pot fi influențați negativ.

În videoclipul incriminat apar cupluri de acelați sex care dansează, uneori sugestiv, în dreptul unui perete cu graffiti.

În ultima vreme, RTUK a amendat mai multe posturi de televiziune pentru diferite abateri, unele dintre ele total nefondate, scrie Reuters. Printre aceste 'abateri' se numără scenele în care personajele se sărută, dar și limbajul licențios din anumite emisiuni. Una dintre cele mai mari amenzi acordate a fost de un milion de lire trucești (aproximativ 155.000 de dolari) și încasată de un show turcesc de promovare de talente, în care dansau fete cu vârste cuprinse între șapte și 11 ani.

De asemenea, mai multe posturi TV  au fost amendate pentru difuzarea de videoclipuri în care artistele apăreau în ipostaze intime cu artiștii de sex masculin.

 

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter