Tot mai sus! - Angelina Jolie a fost promovata in functia de trimis special ONU

Publicat pe

Actrita americana Angelina Jolie, care era din 2001 ambasador al bunavointei pentru Inaltul Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati (UNHCR), a devenit trimis special al directorului Antonio Guterres, pe care il va reprezenta la nivel diplomatic.

UNHCR a luat decizia de a-i acorda actritei americane titlul de „trimis special”, deoarece a dovedit in ultimii 10 ani un devotament deosebit fata de cauza persoanelor refugiate.

„In noul ei rol, va trebui sa se concentreze asupra crizelor la o scara mai mare, care antreneaza deplasari masive ale populatiei (…) si sa reprezinte UNHCR si pe Antonio Guterres la nivel diplomatic”, a explicat marti Adrian Edwards, unul din purtatorii de cuvant ai UNHCR.

„Angelina Jolie va pune accentul pe situatiile urgente si va lucra pentru a facilita impunerea unor solutii durabile pentru persoanele mutate in timpul conflictelor”, a mai precizat el.

Incepand din 2001, actrita americana a vizitat zeci de tabere de refugiati din Irak, Afganistan, Pakistan si Sudan, in calitate de ambasador al bunavointei pentru Inaltul Comisariat al Natiunilor Unite pentru Refugiati.
 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter