Trecutul neștiut al medicului fals Matteo Politi. În 2011 se dădea drept turc și făcea afaceri cu haine ieftine

Demascarea lui Matteo Politi, medicul fals care a zguduit lumea medicală din România și nu numai este, cu siguranță, subiectul anului. În momentul în care fotografiile lui au împânzit mass-media, în cursul zilei de marți, au ieșit automat la iveală multe detalii interesante despre el, de la persoane care l-au cunoscut recent sau nu, întrucât legăturile lui Matteo Politi cu România nu sunt tocmai recente. Ba chiar au rădăcini încă de acum zece ani, când bărbatul era un mare amator de petreceri în cluburile bucureștene.

 

Dezvăluirea-bombă făcută de ziarul Libertatea, în cursul zilei de marți, potrivit căreia Matteo Politi, un medic fără studii, a operat în mai multe clinici din Capitală, a șocat întreaga țară. Dar și mai șocați au fost cei care, la un moment dat, au avut ocazia să-l cunoască pe Matteo Politi în cu totul alte circumstanțe decât cele medicale. Nu de alta, dar bărbatul care se pare că s-a autoproclamat medic și, mai exact, chirurg estetician, s-a stabilit în România, pentru prima dată, în urmă cu aproximativ zece ani, când… surpriză, se prezenta sub un alt nume. Semn că, pentru el, falsa identitate a fost un obicei la care a apelat frecvent (n.r. a lucrat și în Italia, la un spital, tot sub o identitate falsă, respectiv folosing numele de familie al unui chirurg reputat).

Mateo Politi era mare amator al cluburilor bucureștene și îi pllăcea să aibă alături de el femei frumoase

Mateo Politi era mare amator al cluburilor bucureștene și îi pllăcea să aibă alături de el femei frumoase

Revenind la anul 2011, Matteo Politi descoperise gustul incitant al vieții de noapte din Capitală, fiind un mare amator de distracție, dar și de evenimente mondene. Dezvăluirile pe care vi le prezentăm aparțin unei fete cunoscute în cercurile mondene, dar care a preferat să păstreze anonimatul: „Nu mi-a venit să cred când i-am văzut poza. Am fost șocată, l-am recunoscut imediat. În 2011 făceam parte din același grup de prieteni și ieșeam împreună în oraș. Totul a durat timp de un an. La vremea respectivă s-a prezentat drept Mehmet, așa îi spuneam toți, și că este turc. Știam că are un magazin de haine în Dragonul roșu. Chiar ne spunea că, la el, în Turcia, e scumpă școala și că a găsit această metodă de a face bani. Să aducă haine din Turcia și să le vândă aici. Apoi, ne-a spus că are un studio muzical, de înregistrări, și chiar mi-a propus să mă angajeze ca PR. Mi s-a părut ciudat că nu avea artiști. El chiar a fost la evenimentul de lansare a uneia dintre clinicile la care a ajuns să lucreze, ulterior. Apoi, a plecat în Turcia și n-am mai știut nimic de el”, ne-a declarat tânăra.

Matteo Politi, demascat de colegii de breaslă

 

Chirurgul estetician Radu Ionescu a făcut publice dovezi ale malpraxis-ului efectuat de Matteo Politi și a explicat, pe larg, implicațiile unui astfel de caz: „Pe lângă rezultatul dezastruos estetic pe care îl are, are și o complicație locală care se numește necroză de areolă. Practic, în urma actului chirurgical se întrerupe vascularizația zonei pigmentare a sânului, determinând la nivelul acesteia o zonă cicatricială, mutilantă, extrem de greu de rezolvat chirurgical într-un timp ulterior’. Iar dacă la asta adăugăm faptul că pacienta va trebui să aștepte un an până la reconstrucția zonei, care, în cazul în care nu va avea rezultate, problema se va remedia printr-un tatuaj, tabloul este complet. Întrebarea care se pune este cum de nimeni nu a sesizat, timp de 1 an de zile, incompetența acestui escroc, care, evident, nu intra singur în sala de operație!”

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe viva.ro