Trupa Franz Ferdinand concerteaza la Bestfest 2009 - VIDEO

Publicat pe

Trupa britanica Franz Ferdinand este cea mai recenta confirmare pe afisul BESTFEST! Festivalul se va desfasura in perioada 1 – 5 iulie, in aer liber, in cadrul complexului Romexpo din Bucuresti.

Alaturi de Franz Ferdinand (3 iulie), si-au anuntat deja participarea la festival The Killers, headliner in „Ziua Zero' pe 1 iulie, Manowar, cap de afis la AFTERSHOCK (5 iulie), plus Motorhead (2 iulie) si Iggy and The Stooges (3 iulie).

Denumita dupa Arhiducele Franz Ferdinand al Austriei, Franz Ferdinand a luat fiinta in Glasgow, Scotia, in 2002, trupa fiind formata in prezent din Alex Kapranos (voce, chitara), Bob Hardy (chitara bass), Nick McCarthy (chitara armonica, clape, voce secundara) si Paul Thomson (tobe, percutie, voce secundara). Primul succes Franz Ferdinand a venit odata cu single-ul „Take me out', extras de pe albumul omonim de debut, lansat in 2004. Piesa a devenit rapid un hit, ajungand pe primele locuri in clasamentele din intreaga lume, iar succesul albumului a adus trupei doua premii Brit in 2005. In acelasi an, Franz Ferdinand s-a retras in studioul din Scotia pentru a lucra la cel de-al doilea material discografic, You Could Have It So Much Better'. La scurt timp dupa aparitie, albumul s-a instalat prima pozitie in topul din Marea Britanie, iar turneul de promovare a marcat un nou succes al trupei, cu un numar record de concerte sold-out! La sfarsitul lui 2007, Franz Ferdinand a inceput sa lucreze in Glasgow la „Tonight', cel de-al treilea album de studio al trupei, ce urmeaza sa fie lansat chiar saptamana aceasta.

Alesi de U2 pentru a canta in deschiderea concertelor din turneul Vertigo, Franz Ferdinand este renumita pentru show-urile live extrem de antrenante, trupa reusind sa-si treaca pana acum in CV numeroase aparitii la festivaluri internationale precum Glastonbury, Roskilde, Exit, Sziget, Werchter, Benicassim, PinkPop sau Coachella.

Biletele pentru „Ziua Zero' precum si cele valabile pentru o zi de festival (2, 3 sau 4 iulie) sunt disponibile pe www.myticket.ro urmand ca de marti, 27 ianuarie, acestea sa poata fi achizitionate si din magazinele Diverta. Biletele de o zi sunt valabile doar pentru ziua de festival pentru care sunt cumparate („Ziua Zero', zilele 2, 3 sau 4 iulie). Pretul unui bilet este de 110 lei, pana la data de 1 aprilie; 130 lei in perioada 2 aprilie – 30 iunie; 150 lei pe durata festivalului si la intrare. Abonamentele de trei zile, valabile pentru 2, 3 si 4 iulie, sunt disponibile doar in pre-sale si costa 270 lei, iar biletele pentru BESTFEST AFTERSHOCK sunt disponibile in doua categorii de pret, in functie de pozitia fata de scena: 100 lei si 150 lei (Zona A, din fata scenei). Abonamentele BESTFEST si biletele pentru AFTERSHOCK pot fi achizitionate din reteaua magazinelor Diverta si on-line, de pe siteul www.myticket.ro.
 

Franz Ferdinand – Ulysses

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter