Trupa Mandinga s-a calificat in finala concursului Eurovision 2012

Publicat pe

Trupa Mandinga a reusit sa se califice in finala concursului Eurovision care va avea loc sambata, 26 mai, la Baku, in Azerbaidjan.

In ciuda problemelor tehnice avute pe scena, reprezentantii nostri au reusit sa convinga cu piesa Zaleilah” pe cei 25.000 de spectatori de la Crystal Hall – Baku, dar si parte din telespectatorii din fata micului ecran, estimati la peste 100 de milioane.

Mandinga a evoluat marti seara in prima semifinala alaturi de alte 17 tari, dintre care s-au mai calificat: Moldova, Islanda, Ungaria, Danemarca, Albania, Cipru, Grecia, Rusia si Irlanda.

Dupa primele acorduri, monitorizarea din casca, in care artista auzea atat vocile colegilor cat si negativul piesei, a disparut integral, astfel incat Elena a cantat intreaga piesa doar pe intoarcerea sunetului din sala.

A fost foarte dificil sa cant fara sa aud nimic. Ma bucur ca am reusit sa nu va dezamagesc si sa cant impreuna cu ceilalti colegi Zaleilah pana la capat, iar interpretarea noastra sa primeasca atatea voturi din partea telespectatorilor. Suntem mandri sa reprezentam Romania in finala Eurovision', a precizat Elena.

Imediat dupa ce a coborat de pe scena, Elena a venit plangand in Camera Verde. Am imbratisat-o si mai ales am felicitat-o pentru ca intr-o asemena situatie dificila s-a comportat ca o adevarata profesionista. Imediat dupa aceea am vorbit cu responsabilii EBU de organizarea Eurovision pentru a afla cum a fost posibila o asemenea problema tehnica in semifinala. Organizatorii si-au recunoscut vina si ne-au felicitat pentru taria si profesionalismul Elenei si al trupei Mandinga din timpul showului live. Ne-au asigurat ca a fost un incident neplacut, pe care il regreta si care nu trebuie sa dezvolte in noi o teorie a conspiratiei. Organizatorii ne-au asigurat ca in finala totul va fi perfect pentru Romania', declara Dan Manoliu, seful delegatiei Romaniei la Eurovision.

Joi, 24 mai, va avea loc cea de-a doua semifinala in care se vor confrunta alte 18 tari: Serbia, Macedonia, Olanda, Malta, Belarus, Portugalia, Ucraina, Bulgaria, Slovenia, Croatia, Suedia, Georgia, Turcia, Estonia, Slovacia, Norvegia, Bosnia & Hertegovina si Lituania.

Pentru finala din 26 mai, sunt deja calificate din oficiu: Azerbaidjan, Marea Britanie, Franta, Italia, Spania si Germania.

Mandinga va canta sambata in Finala Eurovision Song Contest 2012, cu numarul 14. Ordinea de intrare in concurs a fost decisa printr-o tragere la sorti organizata in conferinta de presa care a urmat semifinalei de marti.

Trupa care reprezinta Romania la Eurovision Song Contest, in Azerbaidjan, este pregatita sa faca din nou spectacol la sfarsitul acestei saptamani si sa aduca un loc bun tarii noastre. Finala Eurovision va fi transmisa in direct la TVR 1, TVR International si TVR HD incepand cu ora 22:00.
 

Felicitari reprezentantilor nostri si sa-i mai ascultam o data!
Foto: EBU/TVR

 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter