Tudor Giurgiu - dublu premiat la Aspen Shortfest pentru scurt metrajul ’Superman, Spiderman sau Batman”

Publicat pe

"Superman, Spiderman sau Batman", in regia lui Tudor Giurgiu, a fost distins cu premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj de fictiune la cea de-a 20-a editie a Aspen Shortfest, unul din cele mai prestigiose festivaluri de scurtmetraj din Statele Unite ale Americii. De asemenea, filmul a primit premiul BAFTA L.A. Short Film Prize.

Filmul lui Tudor Giurgiu a fost unul din cele 79 de scurtmetraje selectate in competitia Aspen Shortfest, din peste 3.300 de scurtmetraje inscrise din 70 de tări. Premiul obtinut la Aspen Shortfest confera filmului Superman, Spiderman sau Batman eligibilitatea pentru procesul de nominalizari la Premiile Oscar, categoria Live Action Short Film.
 

Juriul, format din Mike Reiss, unul dintre scenaristii si producatorii celebrului serial de televiziune The Simpsons, Shauna Cross (scriitoare), Elias Davis (scenarist, autorul serialelor TV M*A*S*H si Cheers) si Robert Weide (regizor si producator al serialului TV Curb Your Enthusiasm, premiat cu Globul de Aur), a apreciat scurtmetrajul regizat de Tudor Giurgiu drept o poveste dureroasa din punct de vedere emotional, spusa cu simplitate si retinere', notând totodata si jocul actoricesc impecabil.

De asemenea, Superman, Spiderman sau Batman a fost distins cu BAFTA L.A Short Film Prize, juriul BAFTA apreciind scurtmetrajul ca fiind superb filmat si bine jucat, emotiile fiind surprinse cu sensibilitate'.

Filmul spune povestea lui Aron, un baietel de 5 ani, care, impreuna cu tatal sau acoperit de griji, porneste intr-o dimineata pe un drum la capatul caruia doreste, asemenea eroilor din benzile desenate, sa-si salveze mama bolnava de inima.

 Scurtmetrajul a fost filmat in intregime in Cluj Napoca, in locatii din cartierele Gheorgheni, Grigorescu sau la Spitalul de Recuperare, cu o echipa locala, din care ii amintim pe actorii Bogdan Zsolt, Cornel Raileanu, Elena Ivanca, Ovidiu Crisan, Maria Seles, Adriana Bailescu si, eroul filmului, copilul Aaron Åžerban.

Scenariul a fost scris de Doru Lupeanu, cunoscut si pentru scenariul scurtmetrajului Fata galbena care rade, in regia lui Constantin Popescu.
 

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Newsletter